Poslovnoj zoni Ivanec 436.560 bespovratnih kuna za poslovne usluge malim i srednjim poduzećima

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.7.2018. u 16:02h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o., i službeno je započela provedba projekta „Pružanje visokokvalitetnih usluga za mala i srednja poduzeća putem poduzetničkog centra – Poslovne zone Ivanec d.o.o.“, financiranog iz EU fonda za regionalni razvoj – Operativni program Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 522.957,53 kuna, a Zoni je odobreno bespovratnih 436.561,26 kuna.

Ugovor o dodjeli sredstava u Osijeku je potpisala direktorica Poslovne zone mr. sc. Lana Labaš s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i predsjednikom Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeranom Vrbancem. Svečanosti su nazočili i član Uprave HAMAG-a Mario Turalija i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Riječ je o projektu koji je Zoni odobren za sufinanciranje u sklopu javnog poziva „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“. Od ukupno 145 poduzetničko – potpornih institucija registriranih u Hrvatskoj, na natječaj ih se prijavilo 48, a za sufinanciranje su odabrane 33, među kojima je Poslovna zona Ivanec jedina s područja Varaždinske županije.

- Cilj projekta je osigurati nove usluge malim i srednjim poduzećima kako bi im se olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja. Tako će, uz već postojeće usluge, Poslovna zona i Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove poduzetnicima nuditi i nove, usmjerene na povećanje konkurentnosti i bolje pozicioniranje na tržištima roba i usluga na kojima posluju ili žele poslovati. Sve usluge za poduzetnike su besplatne – ističe direktorica mr. sc. L. Labaš.

Posebna pažnja i značajan dio usluga namijenjen je poduzetnicima početnicima, što je u skladu s aktivnim pripremama na novom gradskom projektu koji treba zaživjeti tijekom 2019. godine - stvaranju baze budućih potencijalnih korisnika Poduzetničkog inkubatora Ivanec.

Najava projekta s pregledom aktivnosti, novim uslugama, uvjetima sudjelovanja, terminskim planom provođenja usluga i on line prijavom na željenu aktivnost bit će dostupna na web stranicama Poslovne zone www.poslovna-zona-ivanec.hr od sredine srpnja.

Označeno u