Po 100 kuna mjesečno po klupi: Proizvođačima na varaždinskom placu dodijeljeno 14 potpora

J.Š./ Varaždinske vijesti | 20.11.2020. u 20:10h | Objavljeno u Aktualno

Domaćim poljoprivrednim proizvođačima koji plasiraju svoje proizvode na varaždinskoj tržnici Grad Varaždin je dodijelio financijske potpore kojima je smanjio iznose za zakup klupa na varaždinskoj tržnici. Tako je potporu primilo 14 proizvođača, a u njihovo ime zahvalila je Marija Smeh.

- Stvarno lijepa gesta. Nije to prvi put. Zahvalni smo Gradu što brine da bi nam se olakšalo raditi. Posebno u ovim otežanim uvjetima s obzirom na epidemiju. Većinom su naši kupci umirovljenici, ali s mjerama koje nam daje Grad lakše ćemo preživjeti ovaj period - rekla je poljoprivrednica Smeh koja se već tri godine bavi proizvodnjom kupina i aronije, a na placu prodaje svježe plodove, sok i džem.

Grad pomaže svima

Priznanje vrijednim ljudima dodijelili su gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i direktor tržnice Predrag Ciglar uz simbolične poklone.

- Tržnica je mjesto prodaje poljoprivrednih proizvoda i namirnica, ali i mjesto susreta. Varaždinci vole svoj plac. Grad pomaže svima, a naročito poljoprivrednicima sa svojega područja – rekao je gradonačelnik i najavio da će grad pomoći i svom onim zakupcima koji prodaju proizvode u zatvorenom dijelu tržnice.

- S našom pomoći nadam se da će varaždinska tržnica opstati, pa zahvaljujem poljoprivrednicima koji obrađuju zemlju u samom gradu Varaždinu – dodao je gradonačelnik.

"Osnova i kostur tržnice"

Potpore se isplaćuju temeljem Odluke Grada Varaždina, a nakon provedenog Javnog poziva sukladno Programu potpora poljoprivredi na području Grada Varaždina od 2016. do 2020. godine. Potpore iznose 100 kuna po klupi mjesečno, odnosno 1.200 ili 2.400 kuna godišnje u odnosu na veličinu zakupa.

Direktor tržnice tim je povodom naveo i da gradska tržnica pomaže sa 60 posto sufinanciranja tijekom zimskih mjeseci kako bi proizvođači lakše prevladali taj period.

- Zahvaljujem našim vrijednim i marljivim zakupcima koji su se odazvali našem pozivu da im simbolično u ovim teškim vremenima dodijelimo oduku koju je Grad donio vezano za pružanje financijske pomoći onima koji prodaju svoje proizvode na varaždinskom placu. Grad uvijek i u svakoj prilici prepoznaje potrebe tih ljudi koji se nalaze na našoj tržnici. Moram s ponosom reći da su ti naši poljoprivrednici koji su dobili potpore stvarno osnova i kostur naše tržnice - zaključio je Ciglar.