Osim subvencija, poduzetnici dobili na potpis i njima nejasnu potvrdu o edukaciji

MGA/VV | 4.12.2019. u 08:20h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski poduzetnici i obrtnici u ponedjeljak su u Kazalištu primili ugovore o gradskim subvencijama. Osim iznosa od 8.000, 12.000 ili 15.000 kuna, dio poduzetnika neugodno se iznenadio kad su uz ugovor o subvenciji na potpis dobili i dokument koji je ujedno potvrda da su od Razvojne agencije Sjever - DAN dobili edukaciju vrijednu 5.000 kuna, što je među nekima izazvalo nedoumice i pitanja o čemu je tu zapravo riječ.

Kako se može doznati, dokument na potpis nisu dobili svi nego samo dio poduzetnika, ali su neki nakon toga revoltirano napustili dvoranu, neki su ipak potpisali ali je dio njih nakon toga tražio da im se dokument vrati. Osim što smatraju da to nije bilo primjereno vremenu ni mjestu, neki ističu da time prilikom svakog sljedećeg javljanja na natječaj za subvencije moraju istaknuti da su primili i tu potporu od 5.000 kuna, a unutar tri godine svaka tvrtka može dobiti do 200.000 eura subvencija.

Osim toga, kako prenose oni koji su ostali u Kazalištu, nakon dodjele ugovora i potvrda o edukaciji, pred okupljenim poduzetnicima je održana promocija HT-ovih e-računa pa se neki pitaju je li to edukacija vrijedna 5.000 kuna, koju su potpisali?

S obzirom na upite i nedoumice poduzetnika tražili smo od Grada Varaždina i agencije Sjever da nam pojasne o kakvom je točno dokumentu i edukaciji riječ. Također smo pitali smatraju li da je tako nešto bilo primjereno prilikom dodjele gradskih subvencija, koje su ove godine isplaćene u rekordnom iznosu od nešto više od tri milijuna kuna, a sredstva je dobilo 362 poduzetnika i obrtnika, te zasad čekamo njihove odgovore i pojašnjenja.