Općina Bednja: U tijeku pripreme za početak proljetnih vodoopskrbnih ulaganja Foto: VV arhiva/ilustracija

Općina Bednja: U tijeku pripreme za početak proljetnih vodoopskrbnih ulaganja

Lj.R./Varaždinske vijesti | 18.3.2017. u 18:46h | Objavljeno u Aktualno

U suradnji Općine Bednja i Ivkom–Voda d.o.o., u tijeku su pripreme za početak realizacije triju vodoopskrbnih zahvata na rubnim, pograničnim općinskim područjima, gdje pojedina samačka i staračka kućanstva još nemaju vodovoda, a time ni redovite vodoopskrbe.

Prema informaciji direktora komunalnog poduzeća Kemauček Krunoslava Blažija, predstavnici Općine i Ivkoma već su obišli teren i utvrdili način izvođenja radova, koji bi trebali početi odmah početkom proljeća. Novi vodovod gradit će se u zaseoku Samboli na području Vrbna, gdje je potrebno položiti oko 500 metara novog cjevovoda (on bi se spojio na postojeći vodovod). Također, novi vodovod gradit će se i u zaseoku Zimeti u Jamnom. Voda će u Zimete stići iz pravca Čižića novim vodovodom duljine oko 700 metara. Još jedan vodovod gradit će se u zaseoku Visine u Cvetlinskoj Jazbini, a budući da je riječ o pograničnom području, gdje će se morati kopati s obje strane granice, za taj zahvat suglasnost je dala i Općina Videm.

Ovi vodoopskrbni zahvati izvode se u cilju osiguranja dovoljnih količina pitke vode i za najudaljenija i najmalobrojnija kućanstva dalekih zaselaka.