Nino Varga Foto: Poslovni.hr/Miroslava Novak Hranjec

Nino Varga je odlukom Nadzornog odbora novi direktor Čakovečkih mlinova

VV/MN | 2.9.2020. u 17:52h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici nadzornog odbora Čakovečkih mlinova donijeta je odluka kojom se Ninu Vargi, kao jedinom članu uprave, mijenja naziv funkcije iz „član uprave“ u „Direktor“ te koji zastupa poduzeće pojedinačno i samostalno.

To je očekivano nakon nedavnih promjena u poduzeću koje je godinama bilo vodeće po prihodima u Međimurju. Naime, Zoran Štefulj, član nadzornog odbora i revizijskog odbora, dao je ostavku tjedan dana prije skupštine društva, koja je održana 28. kolovoza. AZ mirovinski fondovi, koji imaju skoro 23 posto Čakovečkih mlinova, dali su dva dana prije skupštine protuprijedlog prema kojem u NO ulaze Marko Orešković i Damir Metelko, dok se opoziva Ana Grašić.

No na dan održavanja skupštine dioničarka Ružica Varga dala je protuprijedlog prema kojem se, uz Grašić, opoziva i ona, a u NO ulaze Orešković, Metelko i Stjepan Varga, i to zbog „zadržavanja nepromijenjene zastupljenosti dioničara u NO s obzirom na broj dionica“. Potonje se na kraju i dogodilo pa je Stjepan Varga dao je ostavku na funkciju predsjednika Uprave.

Skupština je donijela i odluku da se 17 milijuna kuna iz 2019. rasporedi u zadržanu dobit, a dio dobiti iz 2011. od 10 milijuna kuna isplati dioničarima.