Odgađa se do daljnjega sakupljanje uzoraka bučinog ulja za ovogodišnju izložbu

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.3.2020. u 10:54h | Objavljeno u Aktualno

- Kako je zbog korona virusa zabranjena bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, kako su uvedene zabrane u prometu roba, ljudi i usluga, želimo izvijestiti da se sakupljanje uzoraka bučinog ulja u svrhu ocjenjivanja za ovogodišnju izložbu odgađa do daljnjega. Za sada nismo odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, nego nas prilike tjeraju na prolongaciju datuma događanja. Hoće li to biti mjesec-dva kasnije, hoće li to biti na jesen ove godine, to tek trebamo vidjeti ovisno o virusu - kažu iz Županije.

Podsjetimo, Varaždinska županija ove godine treći put organizira Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe - Adria. Izložba se trebala održati u subotu, 23. svibnja, u Županijskoj palači, sjedištu Varaždinske županije, a na njoj se ocjenjuju rafinirana i nerafinirana bučina ulja.

Cilj 3. Međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe - Adria je dodatno popularizirati iznimno kvalitetno bučino ulje te kod potrošača podići svijest o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje. S tim ciljem se želi povezati i proizvođače bučinog ulja s geografskog područja Alpe - Adria kako bi se stvorio jaki proizvodni brand.

Označeno u