Od 1. siječnja PDV na hranu i slastice u ugostiteljskim objektima spušta se s 25 na 13 posto

Napisao/la: MGA/VV -

 S 1. siječnja 2020. na snagu stupa paket devet zakona koji reguliraju četvrti krug porezne reforme, a ona donosi porezno rasterećenje od 2,4 milijarde kuna.

U sustavu PDV-a zadržana je opća stopa PDV-a na 25 posto, dok se snižena stopa od 13 posto primjenjuje na pripremanje i usluživanje jela i slastica u i izvan ugostiteljskih objekata.

Tako su ugostitelji već u novogodišnjoj noći prilagodili softvere za fiskalizaciju računa, jer su do ponoći na jela i slastice obračunavali PDV od 25 posto, a od ponoći po novoj stopi od 13 posto.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.