O korona virusu i na Gospodarsko-socijalnom vijeću Međimurske županije

vv | 27.2.2020. u 16:29h | Objavljeno u Aktualno

- Nema mjesta za širenje straha i panike zbog korona virusa jer je dovoljno pridržavati se općih mjera opreza, a Zavod za javno zdravstvo u suradnji s ostalim institucijama i službama spreman je za pravovremenu reakciju - rekla je Diana Uvodić-Đurić, dr. med., predstavljajući rad i aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije tijekom 101. sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji na kojoj se govorilo o programu rada za 2020. godinu, ali aktivnostima tijekom prošle godine.

Nakon osvrta na prošlu, iznimno aktivnu godinu tijekom koje su vođena dva velika projekta, ukazano je da će rad Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji za 2020. godinu biti usmjeren na nekoliko područja: siva ekonomija i nelojalna konkurencija, PDV i njegov utjecaj na proračun, gospodarstvo i životni standard građana, demografska slika Međimurja te radno vrijeme po mjeri čovjeka.

Predstavljajući trenutna kretanja na tržištu rada,  predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Čakovec Nikola Hren kazao je da prema posljednjim podacima u Međimurju ima 2.100 nezaposlenih građana, što je smanjenje nezaposlenosti od 20 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.