Za 39 novih majstora upriličena svečanost u dvorani Županijske palače

J.Š./Varaždinske vijesti | 18.7.2019. u 18:53h | Objavljeno u Aktualno

Za 39 novih majstora, najvišeg stupnja u obrazovanju za obrtnička zanimanja danas je upriličena svečanost u velikoj dvorani Županijske palače. Diplome su podijelili predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak i zamjenik župana Varaždinske Županije Tomislav Paljak.

U pozdravnom govoru u ime Varaždinske Županije obratio se zamjenik župana Tomislava Paljak, koji je istakao zadovoljstvo brojem novih majstora koji će doprinositi gospodarstvu Varaždinske županije i naglasio njihovu važnost u procesu budućeg obrazovanja i educiranja učenika za obrtnička zanimanja.

Spomenuo je vrlo uspješnu i konstruktivnu suradnju s Obrtničkom komorom Varaždinske županije, posebno na brojnim aktivnostima u promociji obrtničkih zanimanja.

- Rezultat je vidljiv - povećan je interes djece za obrtnička zanimanja. U srednje škole Varaždinske županije je upisano više djece u obrtnička zanimanja nego u prethodnoj i ranijih godina - rekao je Paljak.

Predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak pozdravio je svoje nove kolegice i kolege majstore i čestitao im na postignuću. U svom obraćanju naglasio je važnost stjecanja naziva majstora, u što je potrebno uložiti puno truda, ali to donosi veliko zadovoljstvo i ponos.

- Svi ste vi ovim dokazali i kako postoji interes za vlastitim razvojem, stjecanjem znanja i kompetencija. Štoviše, većina od vas će biti ti koji će sudjelovati u naukovanju, obučavati djecu za obrtnička zanimanja, unositi u to svoja i novostečena znanja, koja su potrebna njihovoj, ali vašoj budućnosti. Kako je netko lijepo rekao, biti majstor, znači točno znati što treba i kako uraditi, ne obazirati se ni na što, što nema veze s tim, brinuti se za uspjeh i ne pomišljati na neuspjeh, ničega se ne plašiti i ništa ne ostavljati slučaju. Razumljivo je da nakon stjecanja naziva majstora, očekujemo i nove obrte, za koje ćete se odlučiti kad zaželite biti samostalni, „sam svoj gazda.“ Danas možda više nego ikad ranije, imate upravo te mogućnosti jer obrtnička zanimanja imaju na velikom tržištu rada svoje mjesto, prioritetna su i sve više su tražena. Zato, biti majstor, velika je stvar, a biti dobar majstor, znači čast. Od srca želim svima vama da budete dobri majstori - rekao je Milak.

Nakon što su novim majstorima podijeljene njihove zaslužene diplome, podijeljena su i priznanja zaslužnim obrtnicima za 2018.godinu. To su priznanja koja dodjeljuje Hrvatska obrtnička komora uspješnim, uglednim i zaslužnim obrtnicima, koji su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju obrtništva, a svojim radom doprinijeli unapređenju cehovskog i strukovnog rada.

Zahvalnice su primili obrtnici Boris Crnković, Josip Rafaj, Branka Sambolek, Mladen Harmicar i Krunoslav Novak. Priznanja su dobili Mirko Huzjak, Ivanka Šafran, Zvonimir Pisačić i Andrea Saiu-Večerić, dok su povelje Komore pripala Heleni Paar i Branku Brežnjaku.

_ESC9737.JPG

_ESC9640.JPG

_ESC9675.JPG

_ESC9645.JPG

_ESC9649.JPG

 

Označeno u