Nisu samo Kuće za odmor s pričom heroji turizma, i Hotel Trakošćan je - iznenadio Foto: Facebook/Hotel Trakošćan

Nisu samo Kuće za odmor s pričom heroji turizma, i Hotel Trakošćan je - iznenadio

IHR/Varaždinske vijesti | 8.1.2021. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

I dok na kraju prošle godine koju je obilježila pandemija koronavirusa brojni hoteli, pansioni, hosteli i drugi oblici smještaja bilježe znatno manji broj noćenja zbog manjeg broja turista, Kuće za odmor s pričom, jedinstveni projekt Varaždinske županije, kojem je cilj razvoj turističke ponude na ruralnom području, kao što smo već pisali, doživjele su pravi “boom”. Tijekom cijele godine bile su odlično popunjene, a sve je krcato i tijekom novogodišnjih blagdana. 

Kuće za odmor s pričom heroji prošlogodišnjeg turizma: i za blagdane - krcati!

Kuće za odmor heroji su prošlogodišnjeg turizma, no i drugi smještajni kapaciteti i destinacije ostvarili su gotovo nemoguće.

- Jedan od njih je Hotel Trakošćan koji je preorijentirao poslovanje sa seminara, poslovnih sastanaka i manjih kongresa koji su činili glavninu turista na isključivo individualne goste i usput ostvario respektabilnih 60 posto noćenja u odnosu na ona ostvarena u 2019. godini - rekao je direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

S druge pak strane, najstarije i najveće toplice u Hrvatskoj, one u Varaždinskim Toplicama, daleko su od svojih mogućnosti i punog kapaciteta.

- Pogotovo ove godine, kada su gotovo cijelu godine zatvorene za turizam zbog milijunskih ulaganja. Hoteli u Varaždinu nikada se nisu specijalizirali i gotovo su u pravilu okrenuti poslovnjacima s vrlo malim kapacitetima, uz izuzetak Hotela Turist koji je promjenom vlasnika pred sudbonosnim promjenama s vrlo neizvjesnom budućnošću. Kapacitetima najveći je hostel odnosno studentski dom, no njegovih visokokvalitetnih 500-tinjak kreveta posluje samo u dva ljetna mjeseca kada ostvaruje značajna noćenja od sportskih događanja i Špancirfesta kojih prošle godine zbog pandemije koronavirusa nije bilo - rekao je Bojanić Morandini.

Označeno u