Nakon mljekomata, jajomata, medomata… sad u Varaždinu i kolačomat, i to prvi u Hrvatskoj

vv | 6.3.2021. u 18:12h | Objavljeno u Aktualno

Nakon mljekomata, jajomata, medomata… nešto sasvim novi u Varaždinu i u hrvatskim okvirima. Samposlužni automat s kolačima, nazvan kolačomat, prvi takve vrste u Hrvatskoj, od jučer nudi slastice varaždinske kavane Arbia Dorka.

Nedugo nakon što je postavljen na raskrižju ulica Ferdinanda Košćaka i Ruđera Boškovića, nasuprot Konzuma i neposredno uz kiosk Tiska, izazvao je pozornost ne samo žitelja Banfice, nego i drugih varaždinskih kvartova koji tuda prolaze, posebice sladokusaca koji  više ne moraju čekati otvaranje kavana i prodavaonica, ukoliko sami nisu pri volji peći kolače.

DSC_5680.JPG

A da to nije nužno, govori dobra ponuda, i to po cijeni od  14 do 20 kuna. Tako se za 20 kuna mogu dobiti kremšnite (2 kom ili 400 g), koliko košta i domaći mix kolača (250 g) i mađarica (300 g). Tu su i tri vrste torti po 14 kuna, i to Cheesecake šnita (125 g), Kinder šnita (110 g) i Čokoladna šnita (140 g), a isto stoji Rapsodija od naranče (160 g).

Posebno valja izdvojiti kolače „to-go“ po cijeni od 15 kn, kao što su kremšnita u čaši  (200 g), desert Bueno u čaši  (110 g) i desert Tiramisu u čaši  (90 g).

No, budući da se uz njih dobiva i žličica, može se odmah konzumirati zapravo svaki kolač, koji u automat stiže na dnevnoj bazi. Plaćanje je novčanicama od 10 i 20   kuna, odnosno kovanicama od 5,2,1 kunu te 50 lipa, a uskoro se planira i plaćanje beskontaktnim karticama.

Korona kriza, ali općenito užurbaniji način života, potaknuli su vjerojatno vlasnike kavane Arbia Dorka da ponude uslugu koja se donedavno nije moglo ni sanjati, a kamoli očekivati..

DSC_5686.JPG