Nabavlja se uredska oprema i namještaj, otvorenje Metalske jezgre Čakovec u listopadu Foto: Ilustracija/Pixabay

Nabavlja se uredska oprema i namještaj, otvorenje Metalske jezgre Čakovec u listopadu

VV | 1.9.2020. u 16:30h | Objavljeno u Aktualno

Radovi na Metalskoj jezgri Čakovec pri samom su kraju: potpisan je ugovor o nabavi uredske opreme i namještaja unutar objekta Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra Čakovec.

Nakon provedenog postupka javne nabave uredske opreme i namještaja odabrano je poduzeće Novi godovi iz Čakovca. Direktor Branko Habuš potpisao je ugovor sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem te istaknuo kako će oprema biti u narednih 60 dana u Metalskoj jezgri Čakovec.

Projekt Metalska jezgra je sufinanciran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Javnog poziva Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija u iznosu od 31.290.223,12 kuna. Intenzitet potpore je 100% prihvatljivih troškova, a projekt se provodi od 1. srpnja 2018 do 1. studenog 2020.

- Nositelj projekta je Međimurska županija, REDEA i TICM djeluju u funkciji operativnih tijela u provedbi projekta, a partneri su Tehnički fakultet Rijeka, Fakultet organizacije i informatike Varaždin te Međimursko veleučilište Čakovec. Ukupna cijena uredske opreme i namještaja koji se ugovaraju iznosi 363.367,50 s PDV-om, a namještaj je osmišljen i prilagođen da u potpunosti pripada budućem znanstveno istraživačko radu - istaknuo je ravnatelj Razvojno-edukacijskog centra za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec Mario Šercer.

Cilj projekta Metalske jezgre Čakovec je uspostava istraživačke infrastrukture namijenjene znanstveno-istraživačkoj zajednici za provođenje primjenjivih istraživanja usmjerenih na jačanje znanstvene izvrsnosti, stvaranje društva znanja te povećanje kompetitivnosti metalske industrije na području Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

- Do kraja projekta će se završiti nabava za video nadzor i razvojnu opremu za IoT laboratorij. Radovi na objektu će biti završeni tijekom ljeta, a u rujnu i listopadu će se objekt Metalske jezgre u potpunosti opremiti. Vizija Međimurske županije je da Razvojno edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec ishodi dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti te da bude prva znanstvena ustanova u Hrvatskoj čiji je osnivač Županija - rekao je međimurski župan Matija Posavec koji je najavio da će službeno otvorenje Metalske jezgra u Čakovcu biti tijekom listopada ove godine.