Na treningu Tehnološkog parka za proboj na tržište SAD-a sudjelovalo 16 hrvatskih tvrtki

D.P./Varaždinske vijesti | 23.11.2016. u 14:01h | Objavljeno u Aktualno

Tehnološki park Varaždin zajedno sa partnerima od 16. do 18. studenog organizirao je radionicu za pripremu hrvatskih tvrtki na izlazak na tržište SAD-a.

U ulozi trenera i mentora pojavilo se troje renomiranih predstavnika poduzetničkog ekosustava grada Chicaga, a program radionice provodio se u sklopu projekta FT2C (Fast track to Chicagoland), financiranog iz Alumni grants programa Američke ambasade u Zagrebu.

Zadnjeg dana radionice tvrtke su odradile prezentaciju gdje su prezentirale svoj plan širenje na tržište SAD-a, a prezentacija širenja sastojala se od prezentacija i pitanja od evaluacijskog odbora.

ft2c 2

Ukupno je 16 hrvatskih tvrtki sudjelovalo u radionici i osmislilo programe za širenje na tržište SAD-a.

Također, gosti iz SAD sudjelovali su u Devz Meetu-u na temu "Kako poslovati na tržištu SAD-a?" kojeg su vodili Scott Steward, David Baker, Fabrice Bonvoisin.

U polusatnom panelu Scott, David i Fabrice pričali su o specifičnostima poslovanja u SAD-u, o alatima potrebnim za probijanje na nova tržišta, business landing programima u Chicagu, internacionalizaciji poslovanja te pripremi i treningu timova za uspjeh na ovom velikom i zahtjevnom tržištu.