Na radionici u Varaždinu predstavljeni rezultati europskog istraživanja o zaštiti na radu Foto: Krešimir Đurić

Na radionici u Varaždinu predstavljeni rezultati europskog istraživanja o zaštiti na radu

| 19.4.2017. u 08:27h | Objavljeno u Aktualno

Poslodavci, rukovoditelji organizacijskih jedinica za upravljanje ljudskim resursima, stručnjaci zaštite na radu te drugi predstavnici tvrtki i radnika pokazali su velik interes za radionicu koju je 13. travnja u Varaždinu organizirao Zavod za unapređivanje zaštite na radu (ZUZNR), uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU-OSHA).

Snježana Štefok i Ana Akrap iz ZUZNR-a predstavile su rezultate 2. europskog istraživanja o novim rizicima i rizicima u nastajanju (ESENER-2), koje je EU-OSHA provela u gotovo 50.000 poduzeća iz 36 zemalja, a odnose se na upravljanje sigurnošću i zdravljem na radu te rizike na radnom mjestu, s posebnim težištem na psihosocijalnim rizicima, sudjelovanju radnika, kao i poticajima i preprekama za djelovanje.

Kako je istaknuto, velik problem i učestali razlog bolovanja s dugim trajanjem u svim sektorima predstavljaju i poremećaji mišićno-koštanog sustava, stoga se najviše govorilo upravo o toj temi. Primjere dobre prakse prikazala je dr.sc. Josipa Nakić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, a sudionici radionice doznali su i koje su vježbe korisne u takvim situacijama.

Sanja Ostroški, direktorica Regionalnog ureda HUP-a Varaždin koji je bio domaćin ovog događanja, izrazila je zadovoljstvo što se radionica, zbog važnosti ove teme, održala upravo u Varaždinu.

 

Galerija slika