Jedini u Županiji: OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana radi jastuke od heljdinih ljuskica Foto: Krešimir Đurić

Jedini u Županiji: OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana radi jastuke od heljdinih ljuskica

| 13.3.2017. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Ideja da jastuke punim s heljdinim ljuskicama sinula mi je sasvim slučajno, mada je takva praksa u Japanu poznata stoljećima te oni odavna spavaju na sličnim jastucima - započela je svoju priču Tamara Šabić iz Gornjeg Kućana. Tamara je inače završila višu tekstilnu školu, a svoju ljubav prema šivanju uspjela je uklopiti u suprugov OPG pa je prvi jastuk napravila za potrebe svoga trogodišnjeg sina.

Iako je primarna djelatnost OPG-a Pocedulić iz Gornjeg Kućana proizvodnja heljde i ostalih žitarica te proizvodnja njihovih poluproizvoda kao što su brašno i tijesto, osim primarnog ratarstva ovo je poljoprivredno gospodarstvo poznato i po jastucima koje, jedini u Varaždinskoj županiji, pune heljdinim ljuskicama iz vlastite proizvodnje.

Naime, ljuskice, budući da imaju specifičan oblik, omogućuju prozračnost i udobniji san.

- Najprije sam napravila jastuke za ukućane, a kako se njima svidjela ideja, odlučili smo napraviti nekoliko jastuka te ih predstaviti na sajmu kupcima - prisjeća se Tamara svojih početaka. Hodajući po raznim sajmovima kupci su zapazili njihove jastuke, a kako se ideja razvijala iz dana u dan te su se potrebe kupaca povećavale, slijedilo je i širenje ponude. - Danas radimo jastuke prema narudžbi, a od standardne ponude imamo različite dimenzije običnih jastuka, ali imamo i ponudu za djecu pa radimo nadmadrace za dječje krevete te jastuke životinjskih oblika namjenjene najmanjima - kaže Tamara.

Cijelu priču o OPG-u Pocedulić pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u