Ludbreškim poduzetnicima predstavljeni javni pozivi i natječaji za EU fondove Foto: Grad Ludbreg

Ludbreškim poduzetnicima predstavljeni javni pozivi i natječaji za EU fondove

I.D./Varaždinske vijesti | 17.2.2017. u 08:21h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Grada Ludbrega u Vijećnici Centra za kulturu i informiranje održana je prezentacija "Informiranje poslovnih subjekata".

- Odlučili smo se na organizaciju ovog događaja iz dva razloga. Prvenstveno kako bismo predstavili mogućnosti koje su nam otvorene ulaskom u Europsku uniju i koje stoje prije svega pred poduzetnicima, ali i kako bismo predstavili naš Odsjek za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte i koji može biti na pomoć u prvoj fazi pripreme same projektne ideje. Pokazalo se kroz određeni period koji pratimo da je u Grad Ludbreg investirano preko 400 milijuna kuna od strane poduzetnika. Ove godine se također priprema nekoliko većih investicija u iznosu od 150 miijuna kuna i to će biti one koje investitori većim dijelom povlače iz različitih europskih fondova i na taj način rješavaju investicijska ulaganja. Ono što mi kao Grad možemo je u ovom periodu koji dolazi, prilično ograničeno. Grad Ludbreg je protekle godine zajedno s partnerima uložio preko 150 milijuna kuna u različite strukturne ili bilo kakve druge projekte, a što je u odnosu na ulaganja gospodarstvenika vrlo malo, a u budućnosti će još više sredstava biti usmjereno prema poduzetnicima i gospodarstvenicima - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te ponovio kako su vrata Grada Ludbrega svakodnevno otvorena svima kojima je potrebna pomoć oko projekata.

Odsjek za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte poslovnim je subjektima predstavio sve javne pozive i natječaje koji su usmjereni na razvoj poduzetništva te smjernice za uspješnije povlačenje sredstava iz EU fondova.

- Ciljevi prezentacije su da se poduzetnici s područja Grada Ludbrega, ali i šire okolice i regije upoznaju s natječajima Ministarstva poduzetništva, odnosno nacionalnih ministarstva, da se upoznaju s javnim pozivima koji će biti objavljeni od strane EU fondova i da se upoznaju s metodikom ispunjavanja projektno-tehničke dokumentacije. Najbitniji cilj ove prezentacije je da se poduzetnicima olakša povlačenje bespovratnih sredstava, da podignu svoju konkurentnost, proizvodnju, povećaju zaposlenost i da  zajedničkom suradnjom svi napredujemo. Želimo predstaviti i jedan novi projekt, a to je info kutak na službenim stranicama Grada Ludbrega gdje će svi poduzetnici, ali i ostali predstavnici civilnog društva poput udruga, škola, zadruga, vrtića moći naći cjelokupan pregled svih objavljenih natječaja od 2017. godine do 2020. godine - rekla je Petra Međimurec, viši stručni suradnik u Odsjeku za poduzetništvo, turizam i razvojne projekte.