Ludbreški gradonačelnik u Bratislavi primio nagradu za projekt poticanja poduzetništva Foto: Grad Ludbreg

Ludbreški gradonačelnik u Bratislavi primio nagradu za projekt poticanja poduzetništva

Varaždinske vijesti | 26.11.2016. u 16:52h | Objavljeno u Aktualno

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić je na 10. godišnjoj skupštini skupštini malog i srednjeg poduzetništva pod pokroviteljstvom Europske komisije i Europskog udruženja obrta i malog i srednjeg poduzetništva, u četvrtak 24. studenoga u Bratislavi, primio nagradu Europske komisije za najbolje projekte u poticanju poduzetništva, stvaranju boljeg poduzetničkog okruženja te uključivanja svih društvenih grupa u stvaranje ekonomskog rasta zajednice.

Ukupno je u natjecanju sudjelovalo 70 projekata iz 31 europske zemlje, a među njima bio je i Grad Ludbreg s projektom “Center of the world – center of enterpreneurship”.

- Izimna je čast za Grad Ludbreg, ali i za mene osobno, biti nacionalni pobjednik ovog natjecanja te predstavnik Republike Hrvatske ovdje u Bratislavi. U zadnje tri i pol godine poduzetnici iz Ludbrega, ali i iz drugih sredina ulažu preko 400 milijuna kuna u razvoj i nove projekte i pretvaraju naš mali grad u veliko središte poduzetništva. Posebno me veseli da su ta ulaganja vezana uz nove tehnologije i bolje plaćena radna mjesta, što pokazuje i najviša prosječno isplaćena neto plaća u gospodarstvu u Varaždinskoj županiji - istaknuo je Bilić primajući ovo vrijedno priznanje.

- Bio je to poseban osjećaj kada je pred petstotinjak uzvanika ministar gospodarstva Nizozemske pročitao ime grada Ludbrega uz zemlje poput Malte, Velike Britanije, Španjolske, Portugala, Bugarske...Posebno me sretnim čini i obrazloženje koje ističe važnost implementacije naprednih inovativnih politika usmjerenih na rast i razvoj poduzetništva u našem Ludbregu. Ponekad dok radite neke poslove ne vidite njihovu važnost jer ljudi oko vas to ne primjećuju ili namjerno umanjuju vrijednost toga. Ali kada vam drugi potvrde da radite dobro, osjetite da svi napori koje ulažete imaju smisla i da ništa nije uzalud – rekao je Bilić te zahvalio ludbreškim poduzetnicima i svima koji su sudjelovali u procesu prijave ludbreškog projekta na ovo natjecanje.