Krenule isplate pomoći i potpore varaždinskim gospodarstvenicima Foto: VV arhiva / ilustracija

Krenule isplate pomoći i potpore varaždinskim gospodarstvenicima

Varaždinske vijesti | 29.4.2020. u 12:18h | Objavljeno u Aktualno

- Grad Varaždin među prvim je jedinicama lokalne samouprave već u tekućem mjesecu krenuo s isplatama pomoći i potpore gospodarstvenicima čije poslovanje je pogođeno krizom uzrokovanom pandemijom. Prve isplate krenule su jučer, 28. travnja 2020. godine - izvijestili su iz Grada Varaždina.

Od 7. travnja Grad Varaždin je zaprimio 188 zahtjeva. Zahtjevi se obrađuju u dvotjednoj dinamici te se svim podnositeljima zahtjeva koji ispunjavaju kriterije vrši uplata putem Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Grada Varaždina. Od 7. – 17. travnja obrađeno je 93 zahtjeva, kriterije je ispunjavalo njih 75, od kojih se 70 odnosi na najam prostora, za što je osigurano i spremno za isplatu 71.226,00 kuna. Računi za režije, koji se isto tako mogu priložiti, u periodu od 1. travnja do danas, podnositeljima zahtjeva još nisu stigli te se očekuje da će ih više biti priloženo u zahtjevima koji će tek pristizati. Trenutno je u tijeku obrada 95 zahtjeva koji će biti obrađeni do 30. travnja te se u prvom tjednu svibnja nastavlja s uplatama.

Podsjetimo, Grad Varaždin je na temelju donesene Odluke o mjerama pomoći obrtnicima i poduzetnicima koji ne rade zbog koronavirusa raspisao Javni poziv za dodjelu potpora kroz mjere pomoći, čime se financijski pomaže onima kojima je, prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjen rad.

- Važno je napomenuti, ukoliko su troškovi komunalnih usluga ili najma prostora manji od 1.000,00 kuna, ali ne prelaze taj iznos, da se poduzetnicima uplaćuje i razlika na njihov žiro račun - navode iz gradske uprave.