Kreću radovi na Tehnološkom parku; za godinu dana dodatnih 1200 kvadrata prostora

| 29.4.2019. u 12:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U prostorijama Tehnološkog parka danas je potpisan ugovor s izvođačem radova na projektu "Rekonstrukcije i opremanja Tehnološkog parka Varaždin"

Direktor Tech_Parka Karlo Kukec ugovor je potpisao sa Slavkom Kišičekom, predstavnikom tvrtke Mipcro iz Ivanca, koja će u roku od godine dana obaviti radove na rekonstrukciji zgrade Tehnološkog parka. Ukupna vrijednost ugovora o izvođenju građevinskih radova je 11,5 milijuna kuna, a rok izvršenja radova je 12 mjeseci, tj. najkasnije do 15. lipnja sljedeće godine. 

- Projekt se u cijelosti financira iz Europske unije i njegova je ukupna vrijednost 16,5 milijuna kuna. Nakon građevinskih radova, čeka nas opremanje Parka s opremom vrijednom između 2,5 i 3 milijuna kuna, kojima će se financirati tkz. "makers space" za tvrtke koje imaju proizvodnju, za brzo prototipiranje - istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije Karlo Kukec.

Istodobno s građevinskim radovima Tehnološki park će raspisati poziv tvrtkama zainteresiranima za najam novih prostora. Nakon dogradnje Tehnološki park će raspolagati s nešto više od 4.000 četvornih metara raspoloživog prostora za najam.

- U 15 dana otvaramo gradilište i do početka 12. mjeseca planiramo dovršiti vanjske radove, tako da bismo zimu iskoristili za unutarnje uređenje. Prema našim planovima, objekat bi trebao biti dovršen do kraja travnja sljedeće godine. Bit će angažirano 20 do 40 djelatnika, objekat ima prizemlje plus tri etaže i potkrovlje tako da će neto korisna površina novog dijela biti 1200 kvadrata, a objekat će biti tako izgrađen da ulazi u razred A energetske učinkovitosti - rekao je Kišiček.

Na konferenciji za medije sudjelovao je i dekan Fakulteta informatike i organizacije Neven Vrček koji je istaknuo važnost suradnje FOI-ja s Tehnološkim parkom. 

- Tehnološki park važan je za profiliranje dijela naših studenata zbog mentorstva i mogućnosti da mladi poduzetnici mogu ovdje pilotirati svoje start-up projekte. Kroz Tehnološki park zadržavamo mlade ljude ovdje - istaknuo je dekan.

Gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je da je od 2005. godine cijela vizija Tehnološkog parka bila pogođena. 

- Nakon ove druge faze, u trećoj fazi će se urediti i prostori nekadašnje Varteksove menze, u roku od dvije do tri godine - obećao je gradonačelnik, ponovno ističući da je u ovom projektu 100 posto sredstava za financiranje došlo iz EU.

Označeno u