Kreće se u 2,8 milijuna kuna vrijednu energetsku obnovu vrtića u Trakošćanskoj

| 16.6.2018. u 07:19h | Objavljeno u Aktualno

Kreće se u energetsku obnova vrtića u Trakošćanskoj, a ugovor su jučer potpisali varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i Ivica Prodanović, predstavnik tvrtke Tehno-elektro koja će izvoditi radove u vrijednosti od gotovo 2,8 milijuna.

Na vrtiću će se zamijeniti vanjska stolarija, napraviti nova fasada i obnoviti krovište, rekonstruirat će se sustav grijanja i ventilacije te će dograditi nova rasvjeta i obnoviti postojeće instalacije.

- Ovo je početak projekta koji se sufinancira preko EU fondova i Ministarstva regionalnog razvoja, a na Grad će otpasti kojih 15 posto financiranja radova. Počinjemo s vrtićem u Trakošćanskoj, koji je ujedno i najveći projekt je se radi o najvećem vrtiću. Radit će se jedna temeljita, korjenita obnova vrtića. Ovo je velik projekt, gotovo 2,8 milijuna kuna zahvaljujući europskim sredstvima i državnim sredstvima. Grad će tu platiti jedan manji dio ukupne cijene. Treba to iskoristiti. Svaka kuna koju ćemo dobiti od EU fondova i države bit će svaka kuna manje od naših građana. U sljedeće dvije do tri godine čekamo obnovu svih gradskih vrtića, ne samo zbog djece koja su tamo, nego i zbog odgojitelja i roditelja. Varaždinci imaju pravo na adekvatne uvjete - rekao je gradonačelnik Čehok.

Dodao je kako je za sada još uvijek otvoreno pitanje vrtića u Kozarčevoj.
- Stručnjaci nam savjetuju da taj vrtić ne bi trebalo ni obnavljati, a postoje i drugi koji kažu da bi se to i moglo obnoviti. Odluku ćemo donijeti u narednih mjesec dana i vidjet ćemo hoće li se graditi novi vrtić ili ćemo ići u obnovu ovoga. U ovome trenutku nema neke velike navale na gradske vrtiće jer ima privatnih. Stalno se postavlja pitanje cijene vrtića. Rekao sam da ćemo cijene smanjiti nakon što svi vrtići budu obnovljeni. Prvo želimo djeci stvoriti primjerene uvjete, ne samo za boravak nego i za obrazovanje -

DSC_9018.JPG