Javite se, vjerujete li u Varteks i Nenadu Bakiću

vv | 10.3.2019. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nenad Bakić, čini se, ne misli više trošiti (samo) svoj novac u Varteksu. Institucionalne investitore, kao što su banke i investicijski fondovi, zatim strateške ulagače čije je poslovanje isto ili kompatibilno s njegovim poslovanjem kao i sve ostale pravne i fizičke osobe, Varteks je u petak pozvao da iskažu interes za sudjelovanje u postupku povećanja temeljnog kapitala i/ili izdavanju zamjenjivih obveznica tog najvećeg hrvatskog tekstilnog pouzeća, bilo uplatama u novcu, bilo pretvaranjem dospjelih potraživanja u temeljni kapital  pri izdavanju novih dionica.

Kako se objašnjava, konačna cijena dionica i obveznica, uvjeti zamjene obveznica u dionice, rok dospijeća, kao i svi drugi uvjeti relevantni za ulagatelje, biti će definirani naknadnim odlukama temeljem kojih će se na upis i uplatu dionica, odnosno zamjenjivih obveznica pozvati samo oni ulagatelji, koji su iskazali svoj interes. Naravno,  odluka o povećanju temeljnog kapitala, odnosno odluka o izdavanju zamjenjivih obveznica, donijet će se isključivo pod pretpostavkom da postoji interes ulagatelja za sudjelovanje u dokapitalizaciji i/ili izdavanju zamjenjivih obveznica.

-Svrha ovog Poziva je ispitivanje zainteresiranosti potencijalnih ulagatelja i ozbiljnosti istih, s ciljem potencijalnog organiziranja izdanja novih vlasničkih (dionica) i dužničkih vrijednosnih papira (zamjenjivih obveznica), sukladno Zakonu o tržištu kapitala, navodi se u pozivu koji je upućen i postojećim dioničarima Varteksa da, kao potencijalni ulagatelji, iskažu svoj interes za povećanje temeljnog kapitala, razmjerno svojem sadašnjem sudjelovanju u vlasničkoj strukturi, sukladno pravu utvrđenom u odredbi čl. 308. Zakona o trgovačkim društvima.