Iz Poduzetničkog fonda grada Varaždina 700.000 kuna poduzetnicima i obrtnicima Foto: VV arhiva / ilustracija

Iz Poduzetničkog fonda grada Varaždina 700.000 kuna poduzetnicima i obrtnicima

Varaždinske vijesti | 5.9.2017. u 13:25h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin ove će godine poduzetnicima i obrtnicima kroz projekt "Poduzetnički fond Grada Varaždina" dati tri i pol puta više novaca nego prošle godine. I dok je prošle godine dodijeljeno 194.000, ovo godine umjesto prvotno planiranih 400, bit će dodijeljeno 700.000 kuna bespovratnih sredstava zbog izuzetno velikog interesa te povećanja broja onih koji su zadovoljili sve kriterije.

To je već četvrta godina kako Grad Varaždin dodjeljuje bespovratna sredstva, a ove je godine interes nadmašio sva očekivanja, ističu iz Grada. Naime, 2014. godine 21 korisnik poduzetnik–obrtnik dobio je 150.000, 2015. godine 23 korisnika dobilo je 256.000, a 2016. godine 30 korisnika dobilo je 194.000.

- Grad Varaždin izuzetno veseli činjenica da je interes za ta bespovratna sredstva bio izuzetno velik. Pokazatelj je to da se u Varaždinu podižu poduzetničke aktivnosti te da obrtnici jačaju svoje djelatnosti. Grad podupire sve takve projekte kojima se otvaraju nova radna mjesta te se vraća poduzetnička inicijativa te živost i ljudi u centar grada - priopćili su iz Grada i istaknuli da je to tek početak dobre suradnje gradske uprave s poduzetničkim subjektima i poduzetnicima te da će se i nadalje pronalaziti načini kako pojačati gospodarsku aktivnost u gradu.

Da je Grad Varaždin spreman učiniti konkretne korake u jačanju gospodarskih aktivnosti pokazuje i brza reakcija na povećani interes. Naime, u Fondu je bilo osigurano 400.000 kuna, ali kako je interes bio velik te kako bi svi obrtnici i poduzetnici koji su zadovoljili kriterije Javnog poziva dobili potporu, Fond je povećan za još 300.000 kuna, dakle na ukupni iznos 700.000 kuna. Najmanji iznos potpore iznosi 8.000 kuna, a najveći 15.000 kuna.

Obavijest o Javnom pozivu za Projekt „Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2017.“ kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva za poduzetnike i obrtnike na području grada Varaždina u 2017. godini s ciljem poboljšanja gospodarskog stanja i poticanja poduzetništva i obrtništva, očuvanja radnih mjesta, povećanja broja zaposlenih te stvaranja uvjeta za redovno i normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti na području grada Varaždina bila je objavljena u lokalnom tjedniku početkom srpnja ove godine.

Nakon završenog Javnog poziva sastalo se Povjerenstvo i utvrdilo koji su podnositelji prijave, prema utvrđenim kriterijima iz Pravilnika o provedbi Projekta o dodjeli potpore „Poduzetnički fond Grada Varaždina u 2017.“ i Javnog poziva, a po redoslijedu prispijeća, ispunili sve kriterije. Povjerenstvo je predložilo Gradonačelniku donošenje Zaključka kojim se utvrđuje da je bilo 118 podnositelja prijave, od kojih je 66 zadovoljilo administrativnu provjeru i sve kriterije za dodjelu bespovratnih sredstava.

U petak, 8. rujna u 10 sati bit će u dvorani Gradskog vijeća Grada Varaždina organizirano potpisivanje ugovora, a tom će se prigodom poduzetnicima obratiti i dr. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina.

Popis poduzetnika i obrtnika koji su zadovoljili kriterije: