Info dani HGK Županijske komore Varaždin: Održan drugi Info dan s vlasnikom Tehnixa Foto: Ilustracija

Info dani HGK Županijske komore Varaždin: Održan drugi Info dan s vlasnikom Tehnixa

VV | 5.6.2020. u 11:50h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Vlasnik međimurske tvrtke Tehnix, Đuro Horvat bio je gost jučerašnjeg Info dana, online radionice za poduzetnike koje je pokrenula Hrvatska gospodarska komora u sklopu inicijative 'Inoviraj-profitiraj' s ciljem promocije i razmjene znanja hrvatskih tvrtki. Inicijativa se održava u pet hrvatskih regija, a završava Nacionalnom izložbom inovacija koja će se u rujnu održati u Zagrebu. 

- Želimo li uspjeti u biznisu, trebamo biti vizionari koji mogu prepoznati trendove u budućnosti. Ja sam prije 30 godina pokrenuo tvrtku za zaštitu okoliša kada je malo tko razmišljao o zbrinjavanju otpada, dok je to danas svugdje veliki problem. Osim inovativnog proizvoda, bitno je da budemo inovativni i u poslovnim procesima koji nam olakšavaju poslovanje. Tako je nama danas jednostavnije poslovati kad nas je 500 u kompaniji, nego što nam je bilo u počecima kad nas je bilo petero - objasnio je vlasnik Tehnixa koji je danas među vodećim eko industrijama u svijetu. 

Jedan od vodećih domaćih eksperata u području inovacija, Emir Džanić, sudionicima radionice je objasnio koja je razlika između invencije i inovacije, te kako varijacije ili poboljšanja proizvoda privlače pažnju kupaca.

- Najbolji ljudi vjerojatno ne rade za nas i moramo privući takve genijalne umove želimo li komercijalizirati svoje ideje. Da bi ideja postala inovacija,  morate imati puno znanja, iskustva i nešto kapitala - istaknuo je Džanić.

Konzultant Filip Benjak iz tvrtke Projekt jednako razvoj zaključio je prvi Info dan s informacijama o mogućnostima financiranja poslovnih ideja kroz trenutno otvorene EU natječaje. 

Nakon današnje radionice s poduzetnikom iz sjeverne Hrvatske, u četvrtak 18. lipnja na rasporedu je inovator iz splitske regije. Sudjelovanje na Info danima je besplatno, a prijaviti se možete preko stranice www.inovirajprofitiraj.hr Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.