Ilegalno prodavali naftne derivate - kazna najmanje 500.000 kuna

vv / carinska uprava | 9.5.2019. u 20:21h | Objavljeno u Aktualno

Poduzeće u Varaždinskoj županiji skladištilo je u svom poslovnom prostoru naftne derivate, koji je putem agregata za istakanje goriva prodavano različitim kupcima bez posebnog odobrenja nadležnog carinskog ureda.

Utvrđeno je to prilikom kontrole poslovanja poduzeća 26. travnja od strane carinskih službenika Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Varaždin, odnosno službenika Službe za operativnu podršku mobilnim jedinicama Središnjeg ureda.

-Trgovačkom društvu je izrečena zabrana obavljanja djelatnosti prodaje goriva, kao i raspolaganje s tekućinom uskladištenom u podzemnom spremniku goriva, pečaćenjem agregata za istakanje goriva i podzemnog spremnika goriva. Protiv prekršitelja, pravne osobe, bit će izdan prekršajni nalog kojim će se izreći novčana kazna u iznosu od najmanje 400.000,00 kuna, a odgovornoj osobi novčana kazna na iznos od 100.000,00 kn. Nadležnom područnom carinskom uredu bit će podnijet zahtjev za naplatu trošarine, a navedeni agregat i tekućina uskladištena u podzemnom spremniku goriva privremeno su oduzeti, navode u Carinskoj upravi Ministarstva financija.

Označeno u