Hrvatska turistička zajednica objavila natječaje za dodjelu potpora

Hrvatska turistička zajednica objavila natječaje za dodjelu potpora Foto: K. Đurić / arhiva / ilustracija

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je Javne pozive za programe potpora putem kojih će se dodjeljivati bespovratna sredstva s ciljem unapređenja proizvoda, stvaranja prepoznatljivog imidža hrvatskog turizma i zemlje u cjelini te obogaćivanja ponude u pred i posezoni.

Tako je objavljen Javni poziv za program „Potpore događanjima" u 2016. godini, Javni poziv za izbor potencijalnih kandidata za razvoj destinacijskih menadžment kompanija (DMK) te dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2016. godini. Objavljen je i Program dodjele de minimis potpora za razvoj turističkog sektora u 2016. godini koji je usvojen na prvoj sjednici Turističkog vijeća HTZ-a održanoj 28. travnja.

Programom dodjele de minimis potpora za razvoj turističkog sektora u 2016. godini uređuju se uvjeti, kriteriji i način dodjele potpora male vrijednosti (de minimis potpora) koje HTZ dodjeljuje poduzetnicima za sufinanciranje troškova predviđenih ovim Programom. Potpore će se dodjeljivati sukladno uredbi Europske komisije, a HTZ je upravo na temelju ovog Programa raspisao Javne pozive i to za „Potpore događanjima“, Javni poziv za izbor potencijalnih kandidata za razvoj DMK te dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2016. godini, a uskoro će biti raspisan i Javni poziv za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima.

Predmet Javnog poziva za „Potpore događanjima" je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja na teritoriju Republike Hrvatske od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju, a koje doprinose ciljevima kao što su unapređenje turističkog proizvoda (ponude) pojedine destinacije i Hrvatske u cjelini, produljenje turističke sezone, povećanje turističkog prometa i jačanje snage brenda hrvatskog turizma. Sredstva potpore odobravat će se za organizaciju i realizaciju događanja sukladno sljedećim programima: potpore događanjima na turistički nerazvijenim PPS područjima; potpore nacionalnim i regionalnim događanjima te potpore za TOP događanja. Javni poziv otvoren je do 30. svibnja.

Javni poziv za izbor potencijalnih kandidata za razvoj DMK te dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2016. godini dodjeljuje se s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za uspješni razvoj nove ponude složenih turističkih proizvoda za turističko tržište posebnih interesa koji su preduvjet za poboljšanja konkurentske sposobnosti hrvatskog turizma, produženje sezone i tržišnu valorizaciju turističkih potencijala svih hrvatskih područja. Korisnicima ovih potpora bit će osigurana tehnička i savjetodavna podrška do kraja 2016. u vidu opće savjetodavne podrške, specifične savjetodavne podrške u pitanjima pripreme i provedbe poslovnog plana i modela DMK te u vidu specifične savjetodavne podrške u pitanjima razvoja novih složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa. Javni poziv otvoren je također do 30. svibnja.

Javni pozivi objavljeni su na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.