U finalu tijesno izgubili od Sprinta iz Solina Foto: Đekson's Five

Varaždinski Đekson's Five viceprvak Hrvatske u B kategoriji pikada

| 23.5.2018. u 11:31h | Objavljeno u Sport

Na 25. državnom prvenstvu u pikadu koje se održavalo u Matuljima od 19. do 20. svibnja, ekipa Đekson's Five je nakon točno deset godina ponovo donijela ekipni pehar u Varaždin. U fantastičnom finalu protiv solinske ekipe „Sprint“ osvojili su drugo mjesto, te je ovo zaista bila velika sezona za varaždinski pikado.

U A ligi Varaždinsku županiju predstavljali su Inporium i Ivanečki pikado klub. Inporiumu je nedostajalo malo sportske sreće da bi se plasirali u nastavak natjecanja jer su oba svoja susreta izgubili rezultatom 9-7, protiv Pristana iz Sv. Filip Jakova i od zagrebačke Pande, dok je Ivanečki pikado klub izgubio protiv favorita turnira, zagrebačkog Team Coloseuma i uvijek neugodnih Zadrana iz 3M-a.

U B ligi, Đekson's Five je započeo natjecanje u kvalifikacijama bez poraza i bez većih poteškoća su pobijedili ekipu M.Š Imperija iz Sv. Križa Začretje te ekipu Hamlet iz Zagreba. U prvom susretu TOP 16 svladali su ekipu Ribili Juniora iz Malog Lošinja. U idućem susretu Đeksoni su imali vrlo neugodan meč protiv Karlovačkog Starsa, ali su tijesno izvukli pobjedu te se spremali za polufinalni susret protiv splitskog Boom Bara

Početak susreta protiv Boom Bara obilježila je mala nervoza u početku natjecanja, međutim kraj susreta odigran je vrhunski, Đeksoni prave seriju 4-0, Dario Strmečki pogađa izlaz 180 i sve je spremno za prvi veliki okršaj protiv ekipe Sprinta iz Solina. Nakon velike borbe i igre parova Đeksoni su izgubili svoj prvi susret 9-8, te su prebačeni na lijevu stranu te su putem repasaža ponovo igrali susret protiv Karlovačkog Starsa.

Đeksoni opet pobjeđju Karlovčane te imaju priliku za revanš protiv Solinjana, ali tada se počela odvijati prava drama. Mečevi redom završavaju 2-2, te nakon ukupnog rezultata 8-8 započinje igra parova u kojem su dečki iz Solina odigrali zaista maestralnu završnicu te još jednom pobijedili Đeksone rezultatom 9-8 za veliko slavlje i prvo mjesto na natjecanju.

Drugo mjesto na ovom velikom natjecanju za Đekson's Five ostvarili su Neven Plantak, Dario Strmečki, Tomislav Kušter, Dean Pokos, Matija Jezernik, Marko Moravec i kapetan Davor Anđelković.