Dubravko Bilić Foto: Martin Novosel

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić novi je predsjednik LAG-a Izvor

VV/Grad Ludbreg | 29.4.2021. u 09:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U utorak 27. travnja održana je sjednica Izborne skupštine LAG-a “Izvor” na kojoj je izabrano novo vodstvo. Tako je za novog predsjednika u idućem četverogodišnjem mandatu izabran je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

- LAG Izvor obuhvaća područje na kojem živi gotovo 40 tisuća stanovnika. Velika je obaveza, ali i velik njihov doprinos u promicanju održivog ruralnog razvoja. Zahvaljujem prije svega dosadašnjem predsjednik, gospodinu Božidaru Hajsoku na angažmanu i trudu koji su rezultirali činjenicom da je naš LAG u proteklom četverogodišnjem razdoblju povukao 13 milijuna kuna europskih sredstava za razvoj područja na kojem djeluju. Zaposlenici LAG-a također su važan faktor i vjerujem da na takvim kvalitetnim temeljima možemo zajedno djelovati i doprinositi razvoju našeg kraja te stvarati proizvode koji povezuju tradicijsku i kulturno-povijesnu baštinu i inovaciju temeljenu na prirodnim prednostima područja i međusobnoj suradnji - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Također je izabran i novi upravni odbor LAG-a kojeg čini 12 članova iz javnog, poslovnog i civilnog sektora koji dolaze s područja djelovanja LAG-a Izvor, odnosno općina Trnovec Bartolovečki, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Rasinja i gradova Ludbreg i Varaždinske Toplice.

Na Skupštini je također bilo riječi i o aktivnostima u prethodnoj 2020. godini. Ukupna vrijednost sufinanciranih projekata od strane LAG-a “Izvor” tako je prošle godine iznosila 3,6 milijuna kuna.

- LAG je također izradio 35 prijava na natječaje za udruge. Osim pisanja natječaja s udrugama redovno komunikacijski pomažemo oko poslova vezanih uz tekući rad udruga. Također aktivno radimo i sa poslovnim sektorom s područja LAG-a “Izvor” gdje savjetujemo i pomažemo poduzetnicima u pisanju poslovnih planova vezanih za dobivanje subvencioniranih poticajnih kredita te potpora za samozapošljavanje - kažu u LAG-u.