Grad Ludbreg se predstavio na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg se predstavio na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Varaždinske vijesti | 5.3.2020. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Grad Ludbreg, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Ludbrega, Lucera d.o.o. i Centrom za kulturu i informiranje "Dragutin Novak", sudjelovao je 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu koji se održao od 20. do 23. veljače.

- Ovaj je sajam najveći sajam turizma na našim prostorima te okuplja više od 800 izlagača iz 40 država. Od 2003. godine sajam je član Udruženja europskih turističkih sajmova i Međunarodnog udruženja trgovačkih sajmova u turizmu - ističu iz Grada Ludbrega i dodaju kako sajam posjećuje više od 64.500 posjetitelja, a djeluje pod sloganom „Ljeto je bliže nego što mislite“. Zemlja partner 42. izdanja Međunarodnog sajma turizma je Egipat.

– Motivi putovanja turista mijenjaju se iz godine u godinu, bilježi se rast turističke potražnje, a turistička ponuda postaje raznovrsnija i prilagođenija motivima putovanja i potražnji. Upravo je zbog toga ovaj sajam vrlo dobra prilika za Grad Ludbreg: da se upoznamo s motivima putovanja, prilagodimo ponudu Grada turističkoj potražnji, ali i prezentiramo naš lijepi Grad na najvećem sajmu u regiji – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Ludbrega, Andreja Horvat.