Grad Ludbreg raspisao javni poziv dodjele potpora za poticanje razvoja poduzetništva Foto: Ilustracija/Pixabay

Grad Ludbreg raspisao javni poziv dodjele potpora za poticanje razvoja poduzetništva

| 4.2.2021. u 18:10h | Objavljeno u Aktualno

Grad Ludbreg raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega u 2021. godini. Svrha Javnog poziva je stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području grada Ludbrega. Unatoč nešto smanjenom proračun u odnosu na prošlogodišnji, a nastavljajući brigu za poduzetnike, sredstva za poticanje razvoja poduzetništva ostala su na razini onih iz 2020. godine.

- Uključili smo se u pomoć poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima i prošle godine u vrijeme izbijanja pandemije i tu smo izdvojili znatna sredstva. Međutim, često nam se događa da mjere koje imamo redovito za poticanje i razvoj poduzetništva, prvenstveno kod mladih poduzetnika koji tek ulaze u svijet samozapošljavanja često prođu nezapažene. Iz tog smo razloga puno radili na ovim mjerama, unijeli dosta noviteta i pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na našem području - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Po ovom Javnom pozivu sufinancirat će se troškovi zakupa poslovnog prostora, subvencioniranje nabave i ugradnje novih strojeva i opreme, subvencioniranje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, subvencioniranje certificiranja proizvoda, programi razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih i poticanje razvoja učeničkih zadruga i sl, program „Inkubator za kreativne industrije“, subvencioniranje troškova naukovanja u deficitarnim zanimanjima, sufinanciranje troškova polaganja majstorskih i stručnih ispita, potpora za razvoj poduzetništva u turizmu, potpora za razvoj MICE industrije, potpora za podizanje kvalitete i konkurentnosti objekata za smještaj, otvorena vrata turističke ponude Grada Ludbrega, potpora za organizirani dolazak izletnika.

Pravilnik, Javni poziv i sve pripadajuće obrasce za prijavu na mjere možete pronaći na internetskim stranicama Grada Ludbrega te u Odsjeku za razvojne projekte, poduzetništvo i turizam Grada Ludbrega.