Grad Ludbreg i dalje pomaže poduzetnicima, uvedena i nova mjera Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg i dalje pomaže poduzetnicima, uvedena i nova mjera

Varaždinske vijesti | 17.11.2020. u 20:06h | Objavljeno u Aktualno

Gradski su vijećnici na sjednici Gradskog vijeća održanoj u listopadu prihvatili program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega za razdoblje 2021.-2023. godine.

Svrha Programa je stvaranje uvjeta za poduzetničku klimu koja je poticajna za ukupni gospodarski i društveni razvoj na području grada Ludbrega. Ciljevi Programa su: poticanje proizvodnje, konkurentnosti proizvoda i usluga, jačanje konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, povećanje broja gospodarskih subjekata i gospodarskih aktivnosti na području Grada Ludbrega, stvaranje povoljnih uvjeta za poslovanje poduzetnika, ostvarenje praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu, smanjenje broja nezaposlenih osoba, jačanje i poticanje poduzetničkih aktivnosti u sektoru turizma.

– Većina mjera već je poznata i naišla je na dobar odaziv, ljudi se javljaju i kroz potpore Grada Ludbrega obnavljaju strojeve, prostore u kojima rade, pripremaju se za nove proizvode. Čini nam se da je to dobra praksa, a nastavljamo i s podupiranjem poduzetničkih kredita, odnosno subvencijom kamata. Sve su te mjere u skladu s europskim politikama, a mi ih u okviru mogućnosti provodimo kako bismo poduzetnicima barem dijelom olakšali svakodnevicu – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodao je i kako je Grad Ludbreg od ove godine uveo i novu mjeru.

– Od ove smo godine odlučili uvesti i turizam kao gospodarsku djelatnost, odnosno proizvodnu djelatnost i pomagat ćemo sve one koji su zainteresirani za ulaganje u turističku infrastrukturu, a pod time mislimo na pretvaranje klijeti, vikendica ili kuća koje stoje neiskorištene u turističku svrhu. To je dodatan način na koji želimo potaknuti razvoj turizma kojeg nema bez noćenja – rekao je Bilić te dodao kako je na Gradu Ludbregu da pripremi turističke atrakcije koje će kao doživljaj posjetitelji ponijeti iz Ludbrega i zahvaljujući njima nas dalje preporučiti.