Grad Ivanec: Gospodarstvenici, podnesite zahtjev za oslobađanje plaćanja gradskih komunalnih davanja Foto: Grad Ivanec

Grad Ivanec: Gospodarstvenici, podnesite zahtjev za oslobađanje plaćanja gradskih komunalnih davanja

Varaždinske vijesti | 15.4.2020. u 11:34h | Objavljeno u Aktualno

Temeljem Odluke o mjerama potpore u vrijeme trajanja ograničenja i zaštite izazvanih epidemijom koronavirusa, koju je na svojoj 32. sjednici 2. travnja donijelo Gradsko vijeće Ivanec, gradska uprava Ivanec poziva sve gospodarstvenike koji posluju na administrativnom gradskom području, a kojima je rad zabranjen odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, da Gradu dostave zahtjev za primjenu krizne mjere kojom se:

- oslobađaju plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi za obavljanje poslovne djelatnosti – u cijelosti
- oslobađaju od plaćanja naknade za postavljanje reklamnih predmeta – u cijelosti
- oslobađaju od plaćanja naknade za korištenje javne površine sa svrhom postave ugostiteljske terase, pokretne trgovine i drugo – u cijelosti

Sukladno Odluci, nakon završetka važenja Kriznih mjera, odnosno ograničenja obavljanja djelatnosti čije obavljanje je zabranjeno odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, a kao poticaj oporavku gospodarstva, navedeni gospodarstvenici bit će oslobođeni plaćanja utvrđene naknade u visini 50% utvrđene obveze i za naredno razdoblje od 3 mjeseca.

Za ostvarivanje prava na oslobođenje od plaćanja utvrđene naknade u cijelosti, podnosi se obrazac Zahtjeva za primjenu krizne mjere.

Obrazac je potrebno dostaviti u Grad Ivanec putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., poštanske službe ili putem poštanskog sandučića ispred ulaza u Gradsku vijećnicu, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, do 25. travnja 2020. godine.

Svi potrebni obrasci i zahtjevi, kao i kontakti za sva dodtan pitanja, nalaze se na službenoj stranici Grada Ivanca.

- Ukoliko je od strane gospodarstvenika plaćanje već izvršeno po dosad ispostavljenim računima, Grad Ivanec neće vršiti povrat sredstava, već će se izvršiti prijeboj s budućim zaduženjima - napominju iz gradske uprave.

Nadležni upravni odjel izradit će službenu evidenciju obveznika/gospodarskih subjekata koji ostvaruju pravo na oslobođenje od plaćanja komunalne naknade u cijelosti te će se na njih odredbe Odluke primijeniti neposredno, bez donošenja novih Rješenja, na način da će im se dostaviti računi s umanjenim iznosima.

Nadalje, gospodarski subjekti čije obavljanje djelatnosti nije zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite oslobađaju se plaćanja utvrđene im naknade u visini od 50% utvrđene obveze, za vrijeme trajanja Kriznih mjera, te za naredno razdoblje u trajanju od 3 mjeseca, kao poticaj za oporavak gospodarstva.

Gospodarski subjekti čije obavljanje djelatnosti nije zabranjeno Odlukom Nacionalnog stožera ne trebaju dostavljati zahtjev na propisanom obrascu, već će se i na njih odredbe Odluke primijeniti neposredno i bit će im dostavljeni računi s umanjenim iznosima.