"Gorka je ova nagrada, brojne se terase neće otvoriti jer brojni poduzetnici nisu izdržali" Foto: Ilustracija

"Gorka je ova nagrada, brojne se terase neće otvoriti jer brojni poduzetnici nisu izdržali"

Varaždinske vijesti | 1.3.2021. u 19:55h | Objavljeno u Aktualno

Iz Udruge Glas poduzetnika navode kako se brojne terase danas nisu otvorile jer brojni poduzetnici nisu izdržali teret krize. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Danas se napokon otvaraju terase ugostiteljskih objekata, a dok pojedini političari kažu da je ovo nagrada ugostiteljima i građanima zbog dobre epidemiološke situacije, podsjetimo što se sve događalo. Prije svega želio bih naglasiti kako od početka zagovaramo pridržavanje mjera, kad su one realne, provedive i normalne, te nam je na prvom mjestu zdravlje gostiju i zaposlenika.

Međutim, gorka je ova nagrada kad znamo da se brojne terase danas neće otvoriti, da brojni poduzetnici nisu izdržali teret krize i da radna mjesta nisu sačuvana. Gorka je ova nagrada kad se sjetimo kašnjenja isplata potpora za očuvanje radnih mjesta, kao i kad se sjetimo prizora tjeranja gostiju koji su se zadržali ispred objekata nakon što bi kroz prozorčiće dobili kavu.

Ovom prilikom i velika zahvala HOK-u u ime svih njegovih prisilnih članova, koji je zdušno poslao plan dospjeća komorskog doprinosa u paušalnom iznosu za 2021 godinu. Umjesto da oni budu primjer i oslobode svoje prisilne članove komorskog doprinosa barem do kraja 2021, među prvima su poslali podsjetnike na svoj parafiskalni namet.

Vjerujemo u skori kraj prisilnog članstva i u HOK-u i HGK, a podsjećamo i župana, gradonačelnike i načelnike na naše zahtjeve za ukidanje nameta.

Imamo u Hrvatskoj Gradove i Općine koji su ukinuli namete ili su minimalni pa vjerujemo da će I u našoj županiji krenuti za tim primjerom. Jer, imamo vidljive dokaze da se može ne samo egzistirati nego i razvijati, a bez da teret na leđima nose poduzetnici, ali i radnici u privatnom sektoru. Cilj je da Varaždinska županija postane free zona poreza na potrošnju do kraja godine i da maksimalno smanjimo sve namete, a s ciljem razvoja gospodarstva, očuvanja radnih mjesta i plaća radnicima.

I za kraj, hvala svim građanima na strpljenju, podršci…

Zato danas izađite, popijte kavu u omiljenom kafiću i naručite omiljeno jelo u restoranu. Na taj ćete način podržati ugostitelje, a obavezno se pridržavajte mjera kako zbog sebe, svog zdrvlja, ali i svih drugih, tako i zbog mogućeg represivnog aparata koji čeka iza ugla u vidu inspektora i redara i broji vam gutljaje i zalogaje - navode iz Udruge.

Označeno u