FOTO: Turistički vodiči iz Italije posjetili Varaždin i Trakošćan Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Turistički vodiči iz Italije posjetili Varaždin i Trakošćan

| 20.1.2019. u 19:23h | Objavljeno u Aktualno

Danas su u posjet Varaždinu stigli sudionici godišnje generalne skupštine FIAVET-a, talijanske udruge putničkih agencija, predvođeni predsjednicom udruženja Ivanom Jelinić. Godišnji sastanak FIAVET-a održava se u Zagrebu, a u sklopu cjelokupnog programa predviđen je bio i jednodnevni posjet te obilazak znamenitosti grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Varaždin se sve više razvija kao turistička destinacija. Naravno da ne težimo da budemo izraziti turistički grad s izrazitim turističkim proizvodima, ali puno radimo na podizanju kvalitete života dodanimvrijednostima koji će privući takve turiste - rekla je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Varaždina.

Sudionici sastanka su prijepodne posjetiti dvorac Trakošćan, nakon čega u 13 sati stigli u Varaždin gdje su imali prilike kratkom šetnjom kroz grad vidjeti znamenitosti grada baroka. Cijel manifestacija je organizirana u suradnji Turističke zajednice Varaždina i Turističke zajednice Varaždinske županije.

- To su ljudi koji rade izravno a potencijalnim turistima u Italiji i kada dođu k nama i kada osjete i dožive grad iz prve ruke, puno im je lakše naš grad prezentirati svojim turistima i predložiti im da dođu k nama barem na jednodnevni izlet - rekla je Jelena Toth, direktorica TZ Varaždin.