Fina posjetila MEV: Nastavak suradnje i zajedničke sinergije

VV | 17.2.2021. u 11:26h | Objavljeno u Aktualno

U utorak, 16. veljače održan je radni sastanak predstavnika Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Financijske agencije povodom nastavka suradnje i zajedničke sinergije. U sklopu službene posjete svečano je otvoren računalni laboratorij, čije je opremanje sufinancirano od strane FINA-e, te organiziran obilazak novoopremljenog znanstvenog centra Centar održivog razvoja.

Veleučilište su predstavljali dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan, v.pred. i prodekan za razvoj dr.sc. Bruno Trstenjak te prodekanica za nastavu Mirjana Trstenjak, mag.oec., v.pred., dok je ispred Uprave Fine prisustvovala članica Uprave Vinka Ilak sa suradnicima.

FINA nastoji aktivno sudjelovati u životu lokalnih zajednica u kojima posluje te sponzorstvima i donacijama podržava organizacije koje svojim projektima unaprjeđuju gospodarstvo, promiču obrazovanje, zdravlje i sport, očuvanje okoliša i nematerijalnih dobara, njeguju kulturnu baštinu te doprinose boljoj kvaliteti života i razvoju društva u cjelini.

Međimursko veleučilište u Čakovcu nastavlja kontinuirano unapređivati način rada te opremati svoje prostorije radi pružanja kvalitetnih uvjeta studiranja, a ovo je još jedan korak ka tome. Uvjeti izvođenja nastave dodatno su unaprijeđeni modernizacijom opreme u čijem je financiranju sudjelovala FINA donacijom u iznosu od 100.000 kuna. Osim opremanja informatičke učionice, razvoju studija Računarstva na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu FINA doprinosi i stipendiranjem studenata u iznosu od 3.000 kuna mjesečno.

- Iznimno nam je zadovoljstvo što smo imali priliku sudjelovati u razvoju ovakve priče kao što je ova koja se trenutno odvija na Međimurskom veleučilištu. Iako mnogi to ne znaju, Fina je prvenstveno tehnološka kompanija koja zapošljava više od 280 inženjera te se bavi IT razvojem u svrhu pružanja podrške poslovnim procesima koje obavljamo za državu i građane. Iz tog razloga iznimno nam je važno zapošljavanje kvalitetnog kadra.

Na sufinanciranje razvoja računalnog laboratorija odlučili smo se zato što smo započeli s jednom lijepom razvojnom pričom vezanom uz suradnju i sinergiju između Fine i Međimurskog veleučilišta koja potiče lokalnu održivost i zapošljavanje lokalnih mladih ljudi. FINA u Čakovcu ima i razvojni centar koji služi za razvoj modernih tehnoloških rješenja, a koji intenzivno planira nastaviti suradnju s Veleučilištem - ističe članica Uprave Vinka Ilak.

Studentima je omogućena praksa te stipendije, kao i rad u razvojnim centrima putem Studentskog servisa. Tako se pruža prilika mladim ljudima da prikupe iskustvo i rade u struci na razvoju modernih rješenja.

- Također, aktivno planiramo sudjelovati u izvođenju nastave na Veleučilištu. Imamo spremne tečajeve koje će naši stručnjaci održavati studentima te se nadamo da ćemo jednom upravo tim studentima moći omogućiti dobrodošlicu kao našim zaposlenicima, što je naš konačni cilj. Kao društveno odgovorna kompanija važno nam je poticati i razvijati lokalna središta razvoja, stoga osim centra u Čakovcu imamo i ostalih 7 razvojnih centara povezanih s lokalnim sveučilištima i veleučilištima koji imaju IT smjerove. To nam je vrlo važno, upravo zbog poticanja decentralizacije i pružanju prilike ljudima da ostanu u svojim lokalnim zajednicama - kazala je Ilak.

Veliku zahvalnost, ali i ponos iskazao je dekan Igor Klopotan, zato što je FINA uvidjela Međimursko veleučilište u Čakovcu kao vrlo ozbiljnog partnera te izrazio zadovoljstvo što će se suradnja nastaviti i dalje kroz stipendiranje studenata, stručnu praksu te zapošljavanje po završetku studija, kao i gostujuća predavanja na Veleučilištu.

- Čast nam je što FINA prepoznaje naš studij Računarstva te nas stavlja uz bok Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, na što smo zaista ponosni. Ukupna investicija opremanja računalnog laboratorija iznosila je 130.000 kuna, od čega je 100.000 donacija FINA-e - istaknuo je.

DSC_7372.jpg

DSC_7386.jpg

DSC_7459.jpg

MEV_i_FINA_-_suradnja_pri_opremanju_informatičke_učionice_4.JPG

MEV_i_FINA_-_suradnja_pri_opremanju_informatičke_učionice_3.JPG

MEV_i_FINA_-_suradnja_pri_opremanju_informatičke_učionice_9.JPG