Država u zakup nudi nekretninu na atraktivnoj lokaciji u središtu Varaždina Foto: Državne nekretnine d.o.o.

Država u zakup nudi nekretninu na atraktivnoj lokaciji u središtu Varaždina

I.D./Varaždinske vijesti | 25.7.2019. u 10:19h | Objavljeno u Aktualno

Odlukom Ministarstva državne imovine, u tijeku je natječaj za zakup 20 poslovnih prostora na atraktivnim lokacijama u šest gradova Hrvatske, među kojima je i Varaždin, a u petak 26. srpnja počinju pregledi poslovnih prostora koje država nudi u zakup.

Od ukupno 20 oglašenih poslovnih prostora, 11 ih je ponuđeno u Zagrebu. U Dubrovniku, u neposrednoj blizini Gundulićeve poljane i nedaleko Straduna, u zakup se nudi poslovni prostor od 20-ak kvadrata. U strogom centru Rijeke i Varaždina u zakup se nude dva
prostrana poslovna prostora, ujedno i najveća na ovom natječaju, od 140 i 150 m2. U Splitu se u zakup nude četiri susjedna poslovna prostora u uličnoj zgradi na adresi Sinjska 7, udaljenoj pet minuta od splitske rive.

U Varaždinu je riječ o nekretnini od 150 m2 u Kukuljevićevoj 3 (prizemlje ulične zgrade), za koju početna mjesečna neto zakupnina iznosi 7.200 kuna, uz jamčevinu od 21.600 kuna. Nekretnina ima jednu središnju prostoriju, sanitarni i pomoćni prostor, te priključke za struju, vodu i plin. Prostor se može razgledati 29. srpnja od 9 do 9.30 sati.

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe te fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Početni iznosi mjesečnih zakupnina kreću se od oko 1.000 do 11.600,00 kuna, a ugovor o zakupu sklapa se na rok od 10 godina s onim ponuditeljem koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine.

Podsjećamo, prostori se u zakup daju u "viđenom stanju" pa svi ponuditelji koji su zainteresirani za podnošenje ponuda u periodu od 26. srpnja do 1. kolovoza prostore mogu i pogledati prema rasporedu objavljenom u Javnom pozivu, gdje su navedeni i uvjeti natječaja.

Ponude za natječaj dostavljaju se na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb, do 12. kolovoza 2019. do 12:00 sati.

drzavna_imovina_kukuljeviceva_3_02.jpg

drzavna_imovina_kukuljeviceva_3_03.jpg