Dragutin Ranogajec treći puta izabran za predsjednika Hrvatske obrtničke komore Foto: HOK

Dragutin Ranogajec treći puta izabran za predsjednika Hrvatske obrtničke komore

Varaždinske vijesti | 8.11.2018. u 20:16h | Objavljeno u Aktualno

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, dobio je povjerenje članova (HOK) treći put te je premoćnom većinom glasova izabran za predsjednika HOK-a u sljedećem četverogodišnjem mandatu od 2018. do 2022. godine.

U predsjedničkoj utrci Renatom Bočakom, potpredsjednikom Udruženja obrtnika Zagreb, Ranogajec je pobijedio sa 40 od ukupno 50 glasova prisutnih skupštinara.

Članovima Skupštine HOK-a je kroz pet ključnih točaka predstavio osnovne smjernice svog programa. Istaknuo je nastavak snažnog zastupanja interesa obrtništva na svim razinama kroz prioritete, proaktivnost, obrazovanje, otvorenost i sustav.

- Zajedništvo je ono što nas čini snažnima. Hrvatska obrtnička komora je osnovana temeljem Zakona o obrtu, a s institucijama moramo imati partnerstvo, koje treba njegovati, sve u svrhu daljnjeg napretka i zaštite hrvatskog obrtništva. Isključivo daljnjom suradnjom i uz podršku svih razina sustava – moguće je postići uspjeh u ostvarenju ciljeva pri kreiranju povoljnog okvira za poslovanje u obrtništvu - rekao je u obraćanju skupštinarima Dragutin Ranogajec.

- Drago mi je da je HOK posljednjih godina prepoznat kao lider, ali i partner, brojnim institucijama u zemlji i inozemstvu. Spremni smo kroz strukovno obrazovanje, pripremiti temelj za nove obrtničke vještine i zanimanja budućnosti - dodao je predsjednik HOK-a.

U ovih tridesetak godina Dragutin Ranogajec je prošao sve stepenice obrtničkog sustava od sekcije, ceha, Upravnog odbora. Stvarao je Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije i bio njen skupštinar, predsjedavao Udruženjem obrtnika Krapina, kao i Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije te predsjeda Hrvatskom obrtničkom komorom od 2011. godine. Dragutin Ranogajec je vanjski član Odbora za obnovu i razvoj, a danas je član Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga Sabora u dva saborska mandata, te član Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.