DOZNAJEMO Kako je Coning opet izbjegnuo otvaranje stečajnog postupka

| 27.2.2017. u 14:18h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski Coning po drugi je puta izbjegao otvaranje stečajnog postupka. Nakon što su u studenom opunomoćenici tvrtke zatražili odgodu ročišta radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka i radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, protekli je utorak varaždinski Trgovački sud usvojio prijedlog Financijske agencije (FINA) da se za dodatnih 90 dana odgodi ročište radi raspravljanja o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka.

Upravo je Fina krajem kolovoza podnijela prijedlog za otvaranje stečaja nad Coningom zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje od 3,8 milijuna kuna.

- I predlagatelju je, kao i stečajnim vjerovnicima, u interesu da dužnik postane solventan i podmiri dugovaranja - kratko je poručila opunomoćenica Fine sa čijim su se prijedlogom za ponovnu odgodu ročišta složili i opunomoćenici Coninga. Naveli su da će u tom roku pokušati podmiriti dospjela potraživanja radi kojih im je blokiran ra- čun, ali i provesti dokapitalizaciju tvrtke.

Međutim, upravo je radi najavljene dokapitalizacije odgođeno ročište u studenom, ali do nje još nije došlo.

- Naš revizor izgubio je licencu pa smo bili prisiljeni imenovati novog revizora, ali nismo proveli radnje potrebne da se realizira dokapitalizacija. Ne otuđuje se nikakva imovina tvrtke, a ovim pristupom i ponašanjem dužnika postoji vjerojatnost da ćemo podmiriti dugove i odblokirati račun da više ne bi postojao stečajni razlog - naveo je opunomoćenik Coninga.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u