Coning i JU Gradski stanovi na sudu zbog "Titanica"

| 16.10.2017. u 07:51h | Objavljeno u Aktualno

Na Trgovačkom sudu u Varaždinu protekli je tjedan odgođeno pripremno ročište u postupku između Coninga i Javne ustanove “Gradski stanovi”, koji se vodi zbog razmimoilaženja oko plaćanja sanacije propusta kod izgradnje zgrade popularno zvane Titanic u POS naselju u Jalkovečkoj ulici, odnosno njezine podzemne garaže.

Samom je postupku prethodila ovrha milijun kuna deponiranih sredstava za sanaciju stropa podzemne garaže ispod zgrade, “Titanica” u POS-ovom naselju, a koje je JUGS zadržao kao investitor nakon tehničkog pregleda i primopredaje zgrade kao jamstva za otklanjanje nedostataka od izvođača radova.

No, zbog žalbe na rješenje o ovrsi, sve je završilo na Trgovačkom sudu.

Punomoćenica tuženika je u spis priložila dokumentaciju koja se odnosi na sanaciju stropa podzemne garaže ispod zgrade u Ulici hrvatskih branitelja 11, navodeći da tužitelj, odnosno Coning, nije osporio da su u tijeku radovi na sanaciji.

Kao dokaz priložila je ugovor o izvođenju radova na sanaciji stropa podzemne garaže i aneksa toga ugovora iz proljeća ove godine, kao i ugovor o izvodnji odvodnje oborinskih voda s prostora trga na adresi Ulica hrvatskih branitelja 9, 11, 13 i 15, a iz kojeg je vidljivo da su radovi vrijedni 623.651 kuna s PDV-om. Usto, u spis je priložila troškovnike, elaborat sanacije te prvu i drugu privremenu situaciju po ugovorima iz kojih je vidljivo da su dosad izvedeni radovi vrijedni 391.871 kunu, odnosno da još nisu dovršeni svi ugovoreni radovi.

- Također je vidljivo da tužitelj nema dospjelo potraživanje prema tuženiku s osnova sanacije garaže, a treba imati u vidu i da na građevini postoje nedostaci na krovištu, koje tužitelj nije sanirao - ukazala je opunomoćenica JUGS-a