Čačić u ime Skupštine europskih regija otvorio Regionalni poslovni forum u Novome Sadu Foto: Varaždinska županija

Čačić u ime Skupštine europskih regija otvorio Regionalni poslovni forum u Novome Sadu

Varaždinske vijesti | 2.10.2019. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Autonomna Pokrajina Vojvodina domaćin je drugog Regionalnog poslovnog foruma koji se odvija od 1. do 4. listopada u prostorijama Privredne komore, a u suorganizaciji Skupštine europskih regija (AER), Europske poduzetničke mreže, Razvojne agencije Vojvodine i Novosadskog sajma.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić, ujedno član Izvršnog odbora Skupštine europskih regija, tom se prilikom u pozdravnom govoru prisutnima obratio u ime AER-a, najveće neovisne međuregionalne organizacije. Naglasio je važnost umrežavanja i fleksibilnosti danas, u doba kada granice ne znače prepreke.

– Osobno smatram da međuregionalne organizacije služe kao platforma za realizaciju ideja i projekata od interesa za regije i u tom kontekstu nudim partnerstvo Vojvodini za bilo koji oblik suradnje – rekao je Čačić.

Ponudio im je i prijenos iskustava i vrlo konkretne savjete u pripremama za članstvo u Europskoj uniji.

Vojvodina je, inače, jedna od najaktivnijih članica AER-a, koja je ove godine organizirala i Ljetnu akademiju te provodi brojne projekte unutar Skupštine. I ovaj Forum nastao na njihovu inicijativu kao jedinstveni koncept u Srbiji, a ove godine je zemlja partner Slovenija. Regionalni poslovni forum je prilika za prezentaciju potencijala tvrtki, regionalnih gospodarskih komora, agencija za regionalni razvoj, razmjenu kontakata i ideja i općenito poboljšanje investicijske klime, a ove godine se održava istovremeno s 52. međunarodnim sajmom lova, ribolova i turizma u Novome Sadu. Na Forumu su prijavljena 164 sudionika iz 21 zemlje svijeta, koji će odraditi 132 bilateralna sastanka.

– Imajući u vidu da su naše ekonomije u najvećoj mjeri izvozno orijentirane, povezivanje tržišta i suradnja su nam neophodni – naglasio je potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević dodavši da je uloga onih na javnim i političkim funkcijama stvoriti okvir u kojem će suradnja biti još produktivnija.

U ime Autonomne Pokrajine, okupljenima se obratio i Ištvan Pastor, predsjednik Skupštine Vojvodine, koji je županu Čačiću zahvalio na pruženoj ruci suradnje i prihvatio ju. U tom kontekstu, uskoro se očekuje i bilateralni sastanak između Varaždinske županije i Autonomne Pokrajine Vojvodine.

vojvodina_poslovni_forum_cacic.jpg