AZRA ILI JURA "Kosturi sada ispadaju iz ormara, AZRA je na aparatima" Foto: Ilustracija

AZRA ILI JURA "Kosturi sada ispadaju iz ormara, AZRA je na aparatima"

IHR | 9.7.2020. u 13:44h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Možemo li računati na AZRA-u u budućnosti ili se prebaciti na JURA-u? - zanimalo je SDP-ovog vijećnika Hrvoja Kovača u sklopu današnje sjednice Županijske skupštine.

Varaždinski župan Radimir Čačić ustvrdio je kao današnja AZRA nema nikakve veze s prošlom AZRA-om, osim što je ime isto.

- U jednom trenutku je država odlučila, i pametno je odlučila, da se dio financiranja koji se odnosi na javne subjekte financira iz europskog novca. Mi smo to prihvatili. Naslijedili smo jedan dio poslova, a jedan dio je nečist. Ozbiljno nečist i pod sudskim postupcima, ne bi dobro bilo kada bismo tu izgubili. Naš prijatelj Lukačić je ostavio iza sebe ormare pune kostura. Ne sjećam se više tko je tada bio župan, vi ćete se sjetiti, ali ti kosturi sada ispadaju iz ormara. Funkcioniranje AZRA-e je na aparatima, rade da se završe projekti, ali u suštini kad padnu prve presude, AZRA će nestati. Jer građani nisu dužni plaćati nesposobnost prethodnog vodstva. Sadašnje vodstvo je tu da čuva kuću i završava projekte, one koji nisu suspektni. Svi ti milijuni, izgubljeni projekti... To je sve iz drugog vremena prije mene - poručio je župan na današnjoj sjednici Županijske skupštine, koja je većinom glasova prihvatila Izvješće o radu trgovačkog društva Agencije za razvoj Varaždinske županije za 2019. godinu većinom glasova.

Isto pitanje, ali za GARA-u, postavio Luka Zrinski. SDP-ov vijećnik je pitao što će biti s GARA-om, s obzirom na to da akumuliraju gubitke. Na Skupštini je istaknuto kako će odgovor dobiti pismeno, a Izvješće o radu trgovačkog društva Garancijske agencije Varaždinske županije za 2019. godinu prihvaćeno je većinom glasova.