7. Sajam OIE: Kako štedjeti inovativnim metodama i tehnologijama

vv | 17.9.2016. u 13:57h | Objavljeno u Aktualno

Izlagačko-programski sadržaj ovogodišnjeg, 7 . Sajma obnovljivih izvora energije - Cro Eco Energy Expo 2016,  koji će se održatiu Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin od 23. - 25. rujna, stavlja naglasak na energetski štedljive tehnologije i mogućnosti primjene sustava obnovljivih izvora energije u opremanju objekata.

Sajam se održava s namjerom osvještavanja korištenja energije te kako bi se predstavili principi energetske učinkovitosti i mjere uštede energije. Organizator Sajma je Grad Varaždin, a ulaz na sva događanja je besplatan.

CRO EEE 2016 i ove je godine okupio više od 30 izlagača koji djeluju u području obnovljivih izvora energije i energetski štedljivih tehnologija. Posjetitelji će se moći kod svakog od njih informirati o proizvodima koji će im omogućiti uštedu energije, a u konačnici, i smanjenje troškova u domaćinstvu i industriji.

Uz izložbeni dio Sajma, posjetitelji su pozvani da sudjeluju i na desetak predavanja, prezentacija i radionica koje su otvorene za sve zainteresirane. Moći će se saznati kako u kućnoj radinosti napraviti električni automobil ili kako od kuhinjskog otpada proizvesti bioplin, a od otpadnog jestivog ulja biodizel. Također, isprobati solarnu klupu Easybench i napuniti svoje mobitele, a i  provozati se na električnom biciklu tvrtke Ducati.

Program događanja nalazi se na Internet stranici Sajma, a za svakodnevne novosti pratite Facebook stranicu Sajam Cro Eco Energy Expo.