Župan Čačić korisnicima Doma za starije i nemoćne poželio Sretan Uskrs uz prigodne pakete

VV | 30.3.2021. u 13:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Uoči uskrsnih blagdana, župan Radimir Čačić tradicionalno je posjetio korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin te im predao prigodne pakete s prehrambenim namirnicama i uskrsnim slatkišima.

S obzirom na epidemiološke mjere, izostalo je uobičajeno druženje i obilazak unutrašnjosti Doma, no župan se s nekoliko korisnika koji su cijepljeni susreo ispred Doma te im predao uskrsne pakete u pratnji ravnateljice Vesne Vidović Oreški.

- Nadam se da ćemo im ovim malim znakom pažnje uljepšati još jedan blagdan koji provodimo u posebnim okolnostima i s dodatnim oprezom. Drago mi je da su korisnici, koji su unatrag godinu dana bili među najugroženijima, sada pokretniji i da mogu primati posjete. Od 360 korisnika još ih svega 5 posto nije cijepljeno, a to su oni koji se ne smiju ili ne žele cijepiti, a vjerujem da ćemo u okviru nekoliko mjeseci uspjeti osigurati zdravstvenu sigurnost za sve naše građane, ne samo starije - kazao je župan.

U tijeku je blagdansko darivanje Varaždinske županije u vidu dostave namirnica za 4.500 najpotrebitijih građana: umirovljenike, stare, nemoćne, bolesne te udomitelje koji će, ovisno o potrebi, dobiti prigodne poklon pakete s namirnicama poput šunke, hrena, kave, sokova, kompota, voće, kolača i slatkiša.

Županu su korisnici Doma za starije i nemoćne predali i prigodnu uskrsnu čestitku izrađenu na likovnoj radionici, a on im je svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs, uz želje da blagdane provede u miru i radosti.

Uskrs_1.JPG

Uskrs_2.JPG