Zlatna kapljica 2022 u Varaždinskim Toplicama, ovog vikenda prikupljanje uzoraka Foto: ilustracija

Zlatna kapljica 2022 u Varaždinskim Toplicama, ovog vikenda prikupljanje uzoraka

Varaždinske vijesti | 19.4.2022. u 16:54h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždinske Toplice ove će godine biti domaćin 17. zajedničke izložbe vina Zlatna kapljica 2022. Riječ je o izložbi na kojoj će sudjelovati sedam vinogradarskih udruga - Sveti Martin Varaždinske Toplice kao domaćin te Mejaši Ljubešćica, Grozdek Sveti Ilija, Viv-ber Beretinec, Pinta Novi Marof, Jalžabet i Varaždinbreg Gornji Kneginec.

S obzirom da je središnja bregovita Hrvatska smještena u zagrljaju gorja i pitomih brežuljaka u sjeverozapadnom kontinentalnom dijelu Hrvatske poznata po kvalitetnim vinima, pozivaju se svi vinari i vinogradari da prezentiraju svoja vina i pokažu njihovu kvalitetu.

Uzorci vina za sve vinare koji nisu članovi neke od udruga i vinare članove Udruge Sveti Martin Varaždinske Toplice zaprimat će se ovog vikenda, 23. travnja od 16 do 19 sati i 24. travnja od 17 do 20 sati u caffe baru Bernarda u Varaždinskim Toplicama, dok ostale udruge vinogradara imaju zakazane termine.

Upisnina iznosi 100 kuna po uzorku, a potrebno je donijeti četiri uzorka od 0,75 litara ili tri od jedne litre. Članove domaće Udruge Sveti Martin Varaždinske Toplice koji donesu jedan ili dva uzorka, Udruga sponzorira s 50 kuna, a za tri i više uzorka s dodatnih 50 kuna.

Ocjenjivanje vina održat će se 29. i 30. travnja, dok će se završna svečanost podjele diploma i degustacija za sve ljubitelje dobre kapljice održati 14. svibnja s početkom u 16 sati u prostorima caffe bara i pizzerije Bernarda u Varaždinskim Toplicama.