Zlati ajngel: U petak otvorenje izložbe slika Fedora Fischera Foto: Fedor Fischer / Zlati ajngel

Zlati ajngel: U petak otvorenje izložbe slika Fedora Fischera

Varaždinske vijesti | 20.8.2021. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

U petak 20. kolovoza, s početkom u 20 sati, u galeriji "Zlati ajngel" otvara se izložba slika Fedora Fischera, slikara iz Zagreba.

Fedor Fischer rođen je 1975. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Zlatka Kesera. 2012. boravi u Leipzigu u sklopu umjetničke rezidencije “One sided story”. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Radovi su mu u kolekcijama Okolje Consulting Art Collection (Slovenija), Erste & Steiermaerkische bank (Hrvatska) i u fundusu galerije Zuccato (Hrvatska).

Dobitnik je priznanja na 3. Bijenalu slikarstva u Zagrebu. Od 2019., kao vanjski suradnik, predaje crtanje na ALU u Zagrebu, na 1. godini slikarstva. Član je HDLU i HZSU. Živi i radi u Zagrebu.

Autor se u Varaždinu predstavlja s deset slika nastalih u ovoj godini.

"... U toj zasićenosti Fischerovi su novi radovi monumentalni svjetovi fino koordiniranih slučajnosti prema kojima treba otvoriti što brojnije perspektive doživljavanja" - završna je rečenica predgovora katalogu Anite Ruso koja uvodi u svijet Fischerovog slikarstva.

Izložba ostaje otvorena do 19. rujna.

fedor_fischer_zlati_ajngel_1.jpg

fedor_fischer_zlati_ajngel_2.jpg

fedor_fischer_zlati_ajngel_3.jpg