Želite izgledati svježe i odmorno? Poslužite se ovim trikovima! Foto: Ilustracija/Pixabay

Želite izgledati svježe i odmorno? Poslužite se ovim trikovima!

VV/Budi.in | 7.4.2016. u 18:25h | Objavljeno u Društvo

Kako uvijek izgledati svježe i odmorno, zašto narančasta mora biti vaš prvi odabir i kako nositi punđu.

Za svjež i odmoran izgled najbolje bi bilo dobro se odmoriti i naspavati. Međutim, ponekad nam fali koji sat sna pa se možemo poslužiti trikovima kako bismo izgledali svježe i odmorno.

Portal Budi.in donosi nekoliko trikova kojima se služe žene iz svijeta šoubiza...

Nježne boje sjenila

U pitanju je smokey eye verzija make-upa u kojoj ćete sjenilo boje dima zamijeniti pastelnim bojama. Prvo izvucite liniju crnom olovkom uzduž ruba gornjeg kapka i nanesite malo zlatnog, svjetlucavog sjenila u unutrašnji kut oka. Potom nanesite svijetloplavo ili ljubičasto sjenilo uz rub donjeg kapka, kao i od gornjeg ruba kapka do nešto malo iznad pregiba i dobro ga utrljajte. Završite šminkanje slojem crne maskare.

Odmorna i svježa koža

Trčanje s jedne revije na drugu, često šminkanje i skidanje make-upa može oštetiti kožu, oduzeti joj sjaj i izazvati preosjetljivost na preparate. To je problem koji ne prijeti samo manekenkama, već i običnim ženama. Rješenje: hidratantna podloga za šminku, krema (ili melem) za intenzivnu hidrataciju. Koristite ih kao podlogu za šminku - nanesite jedan sloj i pričekajte da ga koža potpuno upije. Iste rezultate možete postići i tankim slojem vazelina.

Narančasta boja uvijek djeluje osvježavajuće

Samo morate izabrati između ruža i rumenila. Većina vizažista smatra da je rumenilo ove boje efektnije i prirodnije od ruža. Dakle, prstom nanesite malo rumenila u kremi na jagodice obraza i ravnomjerno ga utrljajte u cijeli obraz. Ako ipak izaberete narančasti ruž, nanesite ga četkicom na usne - radi veće preciznosti.

Punđa je uvijek aktualna

Ali probajte je osvježiti dodatkom nekog materijala, npr. čipke, satenske ili plišane trake. Uvijte pramenove zajedno s trakama od dekorativnog materijala i pričvrstite ih ukosnicama u punđu. Ili, kad oblikujete punđu, dodajte mašnice od pliša i pričvrstite ih ukosnicama.Uvijte pramenove zajedno s trakama od dekorativnog materijala i pričvrstite ih ukosnicama u punđu.

Označeno u