Zdravko Čolić u Koprivnici priprema koncert za pamćenje: "Očekujem samo dobru energiju!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zdravko Čolić u Koprivnici priprema koncert za pamćenje: "Očekujem samo dobru energiju!"

VV | 10.4.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

- Radujem se koncertu u Koprivnici i mislim da će biti jedna lijepa energija, pogotovo što nas nije bilo dugo i da će biti naše publike i iz drugih gradova. Što se tiče pjesme kojom ćemo otvoriti koncert mislim da će to biti pjesma koji je ovo grad, koje je ovo mjesto, a mi ju zovemo Mjerkam te mjerkam - najavio je Zdravko Čolić, jedna od najvećih zvijezda zabavne glazbe na našim prostorima uoči svog koncerta u Koprivnici 23. travnja.

Kralj zabavne glazbe, kako ga mnogi nazivaju, dosad je rasprodao beogradsku Stark Arenu te Arene u Zagrebu, Puli, Splitu i Varaždinu, pa se ništa manje ne očekuje ni od njegovog koncerta u Koprivnici, gdje je, kako je otkrio, pjevao davno. Što ga još uvijek "drži" u glazbi i je li zadovoljan svojom bogatom karijerom otkrijte u nastavku.

Svakim koncertom publici ispunite želju da pjeva s vama u glas. Da li vi imate neku neostvarenu želju i koja bi to bila?

Ne postoji čovjek na svijetu koji nema neku želju. Mislim da je to univerzalno ljudsko pitanje. Postoje neostvarene želje kod svakog i u poslovnom smislu i privatnom. Sve je to vezano za život, sve je to u Božjim rukama ali mogu reći da imam više neostvarenih želja. Ne mogu u ovom trenutku precizirati.

Jednom prigodom ste rekli da ste još od školskih dana ambiciozni. Da li vas i dan danas nakon svega što ste postigli drži ta ambicioznost?

Daj Bože da me još uvijek drži ta ambicija, bar ne toliko koliko me držala nakon gimnazije, a pogotovo kada sam počeo studirati Ekonomski fakultet i dosta sam bio dobar student. Ali što se tiče glazbe i škole, ali i izvan školskih aktivnosti, bio sam dosta ambiciozan. Ta moja ambicioznost sada nije ni blizu one koju sam imao nekada, ali nekako život te opusti, život napravi s tobom neku drugu priču, a i s vremenom čovjek postane malo komotniji i u tome treba uživati. Vrlo sam profesionalan ali ni blizu ambiciozan kao kad sam imao manje godina.

Koji su vaši izazovi u poslu i svakodnevnom životu?

Izazovi su uvijek veliki. Čovjek dok živi mora imati neke izazove, izazov da živi da radi. Mislim da je u radu spas, raditi i učiti uvijek moraš, bez obzira u kojim si godinama. Izazovi su uvijek veliki, pogotovo sada kada imaš obitelj, da brineš o njima, o poslu kojim se baviš i to uvijek istim tempom, dinamikom kao i ranije. A ono što je vrlo bitno, ako je umjetnost, odnosno glazba u pitanju da imamo taj odnos prema publici. Uvijek smo odgovorni publici koja te na neki način ocjenjuje, mjeri. Godinama imam publiku koja me prati i to je taj izazov isto da moram ispoštovati to što od mene očekuje, da dobije tu ljubav koju joj pružam, to je velika odgovornost.

U svojoj karijeri postigli ste sve što jedan glazbenik može samo sanjati. Da li je Zdravko Čolić zadovoljan svojom karijerom, sada i kada se malo osvrne preko ramena?

Naravno, kad gledam preko ramena i kad se osvrnem tu je jedan dugi niz godina. Mogu biti zadovoljan svojom karijerom. Možda mi je nedostajao kakav europski, svjetski hit u mojoj karijeri pa da je možda bio na engleskom ili nekom drugom jeziku. Ali što se tiče karijere jako sam zadovoljan jer jako je teško biti u ovom poslu i održati se toliki niz godina tako da je to veliko zadovoljstvo i zahvalnost publici koja te pratila to vrijeme i trpila to cijelo vrijeme. I baš zato si i ubuduće odgovoran svojoj publici.