Mladi francuski inženjer Pariz zamijenio Varaždinom i priznao: "Zaljubio sam se - u burek!" Foto: Krešimir Đurić

Mladi francuski inženjer Pariz zamijenio Varaždinom i priznao: "Zaljubio sam se - u burek!"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.8.2021. u 18:37h | Objavljeno u Društvo

Varaždin je dobio novog stanovnika koji dolazi – iz Francuske! Parižanin Amaury Marechal sljedeće četiri godine živjet će i raditi u Varaždinu, no u naš grad nije stigao zbog ljubavi nego zbog posla kojeg je dobio na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI).

Amauryjeva veza s Varaždinom započela je još prošle godine, kada je uspješno odradio praksu u IoT laboratoriju FOI-ja, koja mu je bila potrebna za završetak studija. Nakon što je diplomirao na francuskoj visokoj školi ESIEA, s kojom FOI već dugi niz godina surađuje, na FOI-ju su mu ponudili posao. Mladi istraživač nije puno razmišljao, pa je ovih dana svoju parišku adresu zamijenio onom u baroknom gradu.

- Nije ga dugo trebalo dugo nagovarati – našalio se doc. dr. sc. Boris Tomaš, docent i znanstveni suradnik na Katedri za razvoj informacijskih sustava, član IoT Laboratorija FOI-ja i član tima ORKAN projekta, za koji je radio i Amaury u sklopu svoje prošlogodišnje prakse.

- Dok sam još studirao u Francuskoj doc. dr. sc. Tomaš je bio jedan od mojih profesora te mi je ponudio praksu u IoT Laboratoriju FOI-ja. Prihvatio sam ponudu i u sklopu prakse primarno sam radio na ORKAN projektu. Sada polovicu radnog vremena radim u IoT Laboratoriju FOI-ja, a ostalih četiri sata u tvrtki Mobilisis. Kroz moj boravak ovdje planiran doktorirati, to je moj san. Ne znam još točno u kojem području, no vjerojatno će to biti robotika – otkrio je Amaury Marechal kojeg su Hrvatska i Varaždin osvojili...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u