Završni koncert Međunarodnog natjecanja Varaždin Woodwind & Brass u petak 31. ožujka

VV | 29.3.2023. u 09:27h | Objavljeno u Društvo

Završnim koncertom i svečanom dodjelom nagrada završit će 6. međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind & Brass i Woodwind & Brass Grand Prix. Na završnom koncertu i svečanoj dodjeli nagrada publika će još jednom dobiti priliku čuti najbolju glazbu drvenih i limenih puhača prema ocjenama međunarodnog žirija, koji su ove ponajbolje kandidate natjecanja odabrali između više od 600 kandidata iz 10 zemalja.

Glazbena škola u Varaždinu osnovala je ovo natjecanje sa ciljem razvoja umjetničkog talenta učenika, mladih profesionalnih glazbenika, kako bi doprinijela promoviranju puhačke glazbe, razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje, a iznimno velik broj kandidata svake godine samo je dodatna potvrda prestiža ovog natjecanja koje mladim i talentiranim puhačima može poslužiti kao „odskočna daska“ u daljnjoj karijeri.

U posljednjih 10 dana Glazbenom školom u Varaždinu odzvanjali su zvukovi najboljih mladih trubača, flautista, tubista, klarinetista, oboista, hornista, trombonista, fagotista, saksofonista i svirača eufonija koji su se od 22. do 31. ožujka natjecali u Glazbenoj školi u Varaždinu. Završni koncert natjecanja održat će se u petak, 31. ožujka 2023. s početkom u 19.00 sati, a svi koji neće biti u mogućnosti prisustvovati koncertu, koncert će moći pratiti na službenoj YouTube stranici Glazbene škole u Varaždinu i Facebook stranici Varaždin Woodwind & Brass natjecanja.

Varazdin_Woodwind_Brass_1.jpg