Završena županijska natjecanja iz povijesti

V.V. | 9.3.2018. u 19:05h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Održana su natjecanja iz povijesti, osnovnoškolcima je domaćin natjecanja bila VI. osnovna škola Varaždin, a natjecali su se učenici sedmih i osmih razreda.

Lucija Jurenec iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice bila je prva u kategoriji sedmih razreda, na drugom je mjestu Paula Sviben iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, a na trećem Nina Zrinski iz I. osnovne škole Varaždin.

Ivana Janković iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca pokazala je najviše znanja iz povijesti među učenicima osmih razreda, dok je drugo mjesto podijelilo čak troje učenika: Tomislav Benčić iz OŠ Gustava Krkleca iz Maruševca, Jan Kasper Lepoglavec iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca i Marta Korade iz V. osnovne škole Varaždin. Isti je broj bodova – za treće mjesto – imalo čak troje učenika: Marko Daraboš iz Druge osnovne škole Varaždin, Rajna Erjavec iz OŠ Vinica i Mateo Rožmarić iz OŠ Cestica.

U Drugoj gimnaziji Varaždin natjecali su se učenici srednjih škola. Među učenicima prvih razreda, najviše je bodova osvojio Antonio Jurić iz Srednje škole Ivanec, druga je bila Petra Čurila iz Medicinske škole Varaždin, a treća Jana Jakopović iz Druge gimnazije Varaždin.

Margarita Šagi iz Srednje škole Ivanec osvojila je prvo mjesto među učenicima drugih razreda dok je njezin školski kolega Sebastijan Brlek bio drugi. Treći je bio Bono Dolovski iz Prve gimnazije Varaždin.

Učenice Srednje škole Ivanec bile su najbolje i među učenicima trećih razreda: prva je bila Mihaela Glavica, a druga Nera Kapustić. Treće je mjesto osvojio Mihael Slunjski iz Prve gimnazije Varaždin.

Ana Jagić iz Srednje škole Ivanec pokazala je najbolje poznavanje povijesti među maturantima, a iza nje su Martina Bolčević iz Prve gimnazije Varaždin i Elena Biškup iz Gospodarske škole Varaždin na trećem mjestu.

Označeno u