Zavidni rezultati OŠ Vinice na Županijskom natjecanju iz gimnastike

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.2.2018. u 20:06h | Objavljeno u Društvo

U Osnovnoj školi Petar Zrinski Jalžabet, u utorak 27. veljače 2018., održano je županijsko natjecanje u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici za učenike osnovnih škola Varaždinske županije.

Na natjecanju je sudjelovalo pet osnovnih škola: dvije u muškoj ekipi i četiri u ženskoj ekipi. Učenici su se, nakon zagrijavanja, natjecali u četiri gimnastičke dicipline: tlo, preskok, ruče i preča.

Gimnastički suci odradili su težak zadatak ocjenjivanja, osim što su bili strogi ukazivali su i na greške koje su gimnastičari radili te tako zaslužili svaku pohvalu u svom ocjenjivačkom sudu.

Nakon zbrajanja bodova prvo mjesto u muškoj ekipi osvojila je osnovna škola Sračinec, a drugo mjesto OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet. U ženskoj ekipi prvo mjesto osvojila je OŠ Vinica, drugo mjesto II. OŠ Varaždin i 3. mjesto OŠ Sračinec.

Muška i ženska ekipa, osvojivši svojim rezultatima 1. mjesto, ostvarile su plasman na državno natjecanje koje će se održati u Opatiji u ožujku.

Na natjecanju je iz OŠ Vinica sudjelovalo devet učenica: Gabriela Krobot, Valerija Crnko, Lana Krajcer, Sara Lukaček., Lara Drvarić, Klara Tot, Rozalija Kušinec, Barbara Kušinec i Martina Kušinec te će Osnovnu školu Vinica na državnom natjecanja predstavljati učenice koje su postigle najbolje rezultate: Martina Kušinec 2. r, Rozalija Kušinec i Klara Tot 4. r, Barbara Kušinec 6.r i Lara Drvarić 7. r.

Viničke gimnastičarke članice su Gimnastičkog kluba Sračinec, a gimnastikom se bave tek dvije godine, ali postižu izvrsne rezultate. Za postignute rezultate mogu zahvaliti iscrpnim treninzima i treneru GK Sračinec Damiru Fotaku te njegovom suradniku Anti Sudecu. Mentor iz škole im je učitelj Branimir Štimec, a svakako treba pohvaliti i iznimno veliki angažman koji u sve to ulažu roditelji.

Označeno u